Vítejte na našich stránkách

 

2022-12-31

...........................................................................................................................

Všem našim přátelům a kamarádům přejeme v celém novém

roce 2023 vrchovatě zdraví a štěstí kolik bude potřeba.

 

 
 
 

2022-12-21

...........................................................................................................................

Všem našim přátelům, kamarádům a známým přejeme krásné a klidné vánoční svátky plné sváteční pohody.

 

Iris, "Týna", "Ori" a Paloma přeji všem krásné Vánoce

za celou vančickou welššpringří smečku.

 

 

 
 
 

2022-12-07

...........................................................................................................................

 

Iris oslavila svoje 10. narozeniny.

Dnes oslavila naše milovaná C.I.B., CH Iris Rainbow Ivančice "U" svoje desáté narozeniny. Iris je stále velmi výraznou členkou naší vančické dámské welššpringří smečky, dobrá nálada ji neopouští a i přes svůj pokročilý věk je stále připravená vyrazit s námi kdykoliv a kamkoliv na jakoukoliv akci.

Iris ochutnává svůj narozeninový dort, který letos měl podobu sladké a voňavé bábovky.

Za deset roků společného života jsme s Iris prožili spoustu nezapomenutelných situací o kterých by se daly vyprávět poutavé přiběhy. Nedávno se odehrála jedna, která udělala radost hlavně Zdeňkovi.

Iris doprovázela Zdeňka, když se vypravil doplnit krmivo na vnadiště pro zvěř a vyměnit kartu ve fotopasti, která z místa pořizuje záznam. Během obsluhy fotopasti přinesla Iris Zdeňkovi srnčí shoz, nesoucí zcela neklamné známky toho, že jej jeho nositel shodil opravdu nedávno, za což ji velká pochvala neminula.

Doma pak Zdeněk prohlédl obrázky z fotopasti a našel na nich jednoho srnce zachyceného nejprve se dvěma parůžky a o chvíli později už pouze s parůžkem levým. Právě jeho pravý parůžek Iris dohledala a přinesla. Časový rozdíl mezi dvěma fotografiemi srnce byl pouhých šest minut, během nichž shodil svůj pravý parůžek.

 

Iris našla a přinesla čerstvý srnčí shoz.

 

Srnec na obrázku z fotopasti se dvěma parůžky

 

Tentýž srnce o šest minut později již pouze s jedním parůžkem

 

Iris s dohledaným srnčím shozem

Naší milované Irisce přejeme do dalších let stále dobrou náladu, pevné zdraví, celou fůru štěstí a moc se těšíme na všechno, co ještě společně zažijeme.

Naše gratulace k dnešním narozeninám patří samozřejmě také všem sourozencům naší Iris z vrhu "I".

JUBILEJNÍ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ 3. 12. 2022 BRNO (CZ)

O minulém víkendu se v Brně konala výstava psů, na které měla premiéru ve výstavním kruhu Princess Petunia  Ivančice. Předvedla se v otevřené třídě a vyběhala si krásné ocenění výborná 2 a čekatelství Res. CAC.

Princess Petunia  Ivančice

- výborná 2, Res. CAC

Majitelům Petunky patří naše upřimná gratulace a poděkování. Petunce budeme držet všechny naše pěsti a tlapky až se opět vydá do výstavního kruhu, nebo třeba i na nějakou jinou akci.

 
 
 

2022-11-27

...........................................................................................................................

Nastává nejkrásnější část roku, při které není důležité spěchat a být první, ale zastavit se a rozjímat.

Všem našim přátelům a kamarádům přejeme klidné a pohodové prožití adventního času.

 

 
 
 

2022-10-02

...........................................................................................................................

PODZIMNÍ ZKOUŠKY, MS NETÍN (ZR), 01. 10. 2022

V sobotu nastal čas, abychom zúročili výcvik naší Ormonde Rainbow Ivančice "Ori". Vše, co jsme ji naučili nemohla během minulých dvou let nikde předvést, především kvůli omezením spojeným s covidovou pandemií. V posledních několika uplynulých týdnech jsme výcvikem oživili a utvrdili všechny dovednosti naší "Ori" a proto jsme se mohli vydat pokořit podzimní zkoušky.

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori"

Podzimní zkoušky, MS Netín - I. cena, 188 bodů

"Ori" jsme přihlásili na podzimní zkoušky pořádané OMS Žďár nad Sázavou v malé obci Netín.

"Ori" se Zdeňkem čekají na přejímku na PZ v Netíně.

"Ori" se Zdeňkem na zahájení PZ v Netíně

Skupina psů ostatních plemen seřazená před rozhodčími na PZ v Netíně

Posuzování na PZ v Netíně probíhalo na loukách v krajině vysočiny

"Ori" před zahájením slídění

"Ori" se Zdeňkem mají za sebou slídění

a dohledávku pohozené pernaté zvěře.

"Ori" byla celý den v dobré náladě.

Při čekání na další disciplínu

jsme sbírali křemenáče.

"Ori" se Zdeňkem při vyhlašování celkových známek po skončení posuzování

Celé PZ v Netíně absolvovala ostatní plemena

v nejbližším okolí jednoho z rybníků

u Zadního Zhořce.

"Ori" se Zdeňkem u rybníka

"Ori" na výpusti rybníka

"Ori" připravená k odjezdu na ukončení zkoušek

"Ori" se Zdeňkem na ukončení PZ v Netíně

S ohledem na svůj věk a zkušenosti absolvovala "Ori" jednotlivé disciplíny podzimních zkoušek s klidem a rozvahou. Plně se projevila její spolehlivost při aportech všech druhů zvěře ve všech prostředích, precizní sledování stopy na vlečce, kde neudělala ani jediný nadbytečný krok a vynikající nosová práce při dohledávce pernaté zvěře. Samé čtyřky na soudcovské tabulce, jejíž opis najdete na její osobní stránce, si "Ori" plně zasloužila.

Pro Zdeňka byly sobotní podzimní zkoušky s "Ori" celkově 55. úspěšně dokončenou loveckou zkouškou.

Všem, kdo nám v sobotu drželi svoje pěsti a tlapky, moc děkujeme.

 
 
 

2022-09-19

...........................................................................................................................

Uprostřed minulého týdne jsme v Ivančicích přivítali nepříliš obvyklou návštěvu. Na pár dnů k nám zavítal Indiana Jones Ivančice "Indy". Nejenom, že se naše vančická dámská welššpringří smečka rozrostla, ale zároveň přestala být čistě dámskou skupinou. "Indy" se však do naší smečky zapojil zapojil zcela bez problémů, jako by to ani nebylo už deset roků, co od nás odešel.

 

Indiana Jones Ivančice "Indy" se svojí sestrou C.I.B., CH Iris Rainbow Ivančice "U"

KRAJOWA WYSTAWA PSÓW RAS MYŚLIWSKICH - HUNTING-DOGS NATIONAL SHOW (CAC)

17. 9. 2022, RYBNIK (PL)

"Indyho" pobyt v Ivančicích směřoval od začátku k minulé sobotě, na kterou jsme naší Princess Palomě Ivančice a po dohodě s jeho páníčky, také pro něj, naplánovali výstavní program.

V sobotu brzy ráno jsme Palomu, "Indyho", nás dva a spoustu dalších důležitých i méně důležitých věcí naložili do našeho auta a vydali jsme se na sever. Naším cílem se stalo polské městečko Rybnik, kde se v ten den konala výstava psů loveckých plemen.

Paloma a "Indy" se občerstvují v našem ležení na výstavě v polském Rybniku.

Paloma a "Indy" před začátkem posuzování na výstavě v polském Rybniku.

"Indyho" jsme přihlásili do třídy veteránů, ve které se předvedl s Petrou a společně získali ocenění výborná 1 a tituly Veteran Winner a Best Veteran in Breed. S ohledem na to, že se "Indy" naposledy a vlastně také poprvé, ve výstavním kruhu vyskytl před osmi lety, se jedná o výsledek naprosto skvělý.

Indiana Jones Ivančice "Indy"

- excellent 1, Veteran Winner, Best Veteran in Breed,

Best of Opposite Sex (BOS)

"Indy" je přece jen už starší pán a tak během

čekání na posuzování plemene welššpringršpaněl

trávil čas posilujícím spánkem.

Pod Petřiným vedením se "Indy" představil také v odpoledních soutěžích.

"Indy" s Palomou a Petrou při čekání na odpolední soutěže

Po skončení výstavy jsme "Indymu" pořídíli novou

postojovku, kterou jsme mu dali na jeho osobní stránku.

Paloma je sice o hodně let mladší než "Indy", ale v porovnání s ním je zkušeným výstavním harcovníkem. Pod Zdeňkovým vedením si v pracovní třídě společně vyběhali známku výborná 1, čekatelství CWC a titul Najlepsza dorosła suka.

Nakonec došlo i na to, že se "Indy" s Petrou a Paloma se Zdeňkem setkali ve výstavním kruhu v porovnání o vítěze plemene, ve kterém byla Paloma úspěšnejší, když obdržela titul Best of breed (BOB). "Indy" svoje druhé výstavní účinkování završil ziskem titulu Best of opposite sex (BOS).

Princess Paloma Ivančice

- excellent 1, CWC, NAJLEPSZA DOROSŁA SUKA, BEST OF BREED (BOB)

Paloma hlídá naše ležení a spícího "Indyho".

Paloma s Petrou v odpolední přehlídce vítězů plemen.

Paloma s Petrou v odpolední přehlídce vítězů plemene.

Princess Paloma Ivančice a Indiana Jones Ivančice "Indy"

po ukončení výstavy mysliveckých plemen psů v polském Rybniku

Majitelům "Indyho" moc děkujeme, za to, že nám svého miláčka půjčili a dovolili nám předvést tohoto psího veterána ve skvělé kondici na výstavě v polském Rybniku.

ZKOUŠKY Z VODNÍ PRÁCE RETRIEVERŮ A LOVECKÝCH SLÍDIČŮ (VP), MĚCHOLUPY (KT), 17. 9. 2022

Zatímco se naše Princess Paloma Ivančice proháněla ve výstavním kruhu v polském Rybniku, tak její bratr Peregrin Bral Ivančice "Perry" předváděl svoje lovecké umění na vodních zkouškách na západě Čech. "Perry" pod vedením svého zkušeného páníčka vodní zkoušky úspěšně dokončil ve II.ceně a získal tak svoji první loveckou upotřebitelnost.

Peregrin Bral Ivančice "Perry"

Zkoušky z vodní práce (VP), Měcholupy - II. cena, 82 bodů

"Perrymu" a jeho páníčkovi k úspěšnému složení vodních zkoušek srdečně blahopřejeme a příště jim zase budeme držet všechny naše pěsti a tlapky.

 
 
 

2022-09-04

...........................................................................................................................

V posledních dnech jsme trochu probrali naši fototéku a shromáždili jsme fotky Indiana Jonese Ivančice "Indyho", což je bratr naší Iris. Rozhodli jsme se, že mu je přidáme na jeho osobní stránku a tady je menší ukázka.

"Indy" má svoji milovanou rodinu pěkně omotanou kolem tlapky, ale velmi brzy bude poněkud vyrušen a vyveden ze své komfortní zóny, protože jsme mu připravili jedno malé dobrodužství. Věříme, že se mu bude líbit.

"Indy" přijímá gratulace k 9. narozeninám.

Posledním štěňátkem z letošního jarního vrhu, které nás opustilo byla fenka Quimbury Ivančice, které její majitelé říkají "Asta". Také u ní jsme shromáždili hezkou řádku fotografií, kterou jsme se rozhodli jí dát na její osobní stránku.

Quimbury Ivančice "Asta"

Naše Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" letos na jaře úspěšně odchovala svůj druhý vrh štěňátek. Všechna "Qéčka" jsou již u svých páníčků a tak si "Ori" mohla odpočinout.

V minulých dnech jí ale odpočinek skončil. "Ori" jsme zapojili do výcviku, abychom se alespoň pokusili dohnat to, co jsme nestihli během dvou uplynulých covidových roků. S radostí musíme dodat, že "Ori" je novým zaměstnáním nadšena a my doufáme, že jí to vydrží.

 

 

2022-08-07

...........................................................................................................................

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - TrioCACIB Prague Expo Dog 5. 8. 2022 PRAHA (CZ)

Před časem jsme na tomto místě slíbili, že budeme poněkud aktivnější v naší účasti na výstavách. V závěru minulého týdne jsme tomuto slibu dostáli.

V pátek jsme předvedli nejmladší členku naší vančické dámské welššpringří smečky na mezinárodní výstavě konané na výstavišti v pražských Holešovicích. V nepříliš útulném prostředí holešoviského výstaviště a v pekelné teplotě, která v pátek na místě panovala, si naše Princess Paloma Ivančice ve výstavním minikruhu vyběhala ocenění výborná 1 doplněné o čekatelství CAC a Res. CACiB.

Princess Paloma Ivančice

- výborná 1, CAC, Res. CACIB

Na výstavu jsme ssebou vzali kromě Palomy, která byla přihlášená a bez které by se to neobešlo, také její mamku Ormonde Rainbow Ivančice "Ori". Pro tu to byla první akce po úspěšném odchovu štěňátek vrhu "Q" Ivančice.

 

Paloma a "Ori" v našem ležení v hale holešovického výstaviště

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - TrioCACIB Prague Expo Dog 6. 8. 2022 PRAHA (CZ)

Palomu jsme měli přihlášenou také na sobotní výstavu, na které se stejně jako v pátek předvedla ve třídě otevřené a získala ocenění výborná 2, Res CAC. Teplota na výstavišti sice již nebyla díky nočnímu dešti tak vražedná, ale to byl asi jediný rozdíl v porovnání s předchozím dnem.   .

Princess Paloma Ivančice

- výborná 2, Res. CAC

Na obrázku je Paloma se svojí mamkou "Ori" (vlevo).

 

Po oba dny jsme nějaký čas strávený na holešovickém výstavišti věnovali

také návštěvě prodejních stánků s kynologickými potřebami.

2022-07-12

...........................................................................................................................

Čas je naprosto neúprosný. Připadá nám to jako včera, když jsme začátkem května přivítali na svět šest welššpringřích štěňátek vrhu "Q" Ivančice, která se narodila naší Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" a v uplynulých dnech jsme se s naprostou většinou z nich rozloučili. Pejsci a fenky odcestovali se svými páníčky a my doufáme, že se s nimi ještě uvidíme.

Tři welššpringří kluci a tři welššpringří holky, jejichž otcem je CH CZ Churnwood King Of The Castle "Fyn" nám dělali společnost více než osm týdnů na přelomu jara a léta a nám je po nich smutno. Teď už dělají radost a provádějí lumpárny někomu jinému a my jim všem přejeme dlouhý, zdravý a šťastný welššpringří život.

Fenky z vrhu "Q" Ivančice s mamkou Ormonde Rainbow Ivančice "Ori"

Zleva Quimba Ivančice, Quinna Ivančice a Quimbury Ivančice "Asta"

Pejsci z vrhu "Q" Ivančice s mamkou Ormonde Rainbow Ivančice "Ori"

Zleva Quido Ivančice "Cody", Qaid Ivančice "Rocky" a Quentin Ivančice "Arlo"

Smutná "Ori" se po odchodu štěňátek uložila sama ke spánku v prázdném štěňátkovníku.

Vypadá to, že i plyšový zajíc potřebuje po odchodu štěňátek odpočinek.

Do "FOTOGALERIE" vrhu "Q" jsme přidali posledních 30 fotografií "Qéček". Celkem jich tam najdete 225.

 
 
 

2022-07-04

...........................................................................................................................

 

Paloma oslavila svoje 2. narozeniny.

Naše nejmladší welššpringří dáma, kterou je Princess Paloma Ivančice oslavila včera svoje 2. narozeniny. Její mamka Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" přede dvěma lety přivedla na svět pět welššpringřích kluků a tři welššpringří holky a dnes se kolem ní točí šest štěňátek z vrhu "Q" Ivančice. Paloma je z mladších sourozenců úplně nadšená, účastní se všech jejich her a ještě přitom dává pozor, aby si navzájem neubližovali.

Palomě i všem jejím sourozencům z vrhu "P" Ivančice přejeme k jejich včerejším narozkám hodně štěstí a pevné zdraví.

Princess Paloma Ivančice s dárkem

a dortíkem k narozeninám

Paloma dohlíží na své mladší sourozence z vrhu "Q"

Zatímco naše Paloma oslavila svoje druhé narozeniny obklopena početnou welššpringří smečkou a v neustálé akci se svými mladšími sourozenci z vrhu "Q", jiní její bratři a sestry trávili tento čas jinak a jinde. 

Palomina sestra Princess Petunia Ivančice oslavila svoje druhé narozeniny se svými páníčky v exotické turistické destinaci na mořské pláži. Takže pro ni k narozeninovému přání přidáváme ještě přání klidné letní dovolené.

Princess Petunia Ivančice na mořské pláži

Petunia na pláži při západu slunce

NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ 2. 7. 2022 KLATOVY (CZ)

Pro Palomina bratra Peregrina Brala Ivančice "Perryho" připravil jeho páníček jako narozeninový dárek účast na psí výstavě. "Perry" se tak den před svými druhými narozeninami předvedl poprvé ve výstavním kruhu. Ve třídě otevřené obdržel ocenění výborný 2, Res. CAC a posudek, který mu nevytýká žádnou chybu, nebo nedostatek.

Gratulujeme "Perrymu" i jeho páníčkovi.

Peregrin Bral Ivančice "Perry"

- výborný 2, Res. CAC

"Perry" při odpočinku

Na "Perryho" osobní stránku jsme umístili jeho dospěláckou fotku a také jsme mu tam zapsali výsledek jeho první výstavy. I to je možné chápat jako dárek od nás k jeho druhým narozkám.

Našim štěnátkům z vrhu "Q" Ivančice bylo již osm týdnů a tak nadešel čas, abychom jim jednomu po druhém zabalili jejich uzlíček a předali je jejich novým páníčkům. Pro nás je tento čas vždy hodně smutný, protože se štěňátky žijeme dlouho a máme je moc rádi. Zároveň si ale uvědomujeme, že je nutné, aby štěňátka vykročila na další etapu svého welššpringřího života, který mají celý před sebou.

Štěňátka na zahradě pod jabloní

Mazlení mají naše štěňátka v krvi.

Ve "FOTOGALERII" vrhu "Q" najdete další 27 nových fotografií štěňátek "Qéček".

 
 
 

2022-06-27

...........................................................................................................................

Naše štěňátka z vrhu "Q" Ivančice nás obšťastňují již více než sedm týdnů. :-)))))))

Zase jsme je postavili před fotoaparát, abychom zdokumentovali, jak rostou. Byla z toho spousta fotek, drtivá většina naprosto nepoužitelných a k tomu spousta legrace. Bavili se všichni, my i štěňátka.

Výsledek můžete posoudit níže.

 

Pejsci z vrhu "Q" Ivančice ve věku 6 týdnů

 

Fenky z vrhu "Q" Ivančice ve věku 6 týdnů

 

Štěňátka z vrhu "Q" Ivančice ve věku 6 týdnů

 

Ve "FOTOGALERII" vrhu "Q" najdete další nové fotografie.

 
 
 

2022-06-19

...........................................................................................................................

Je to již čtyřicet čtyři dnů, co se naše Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" přivedla na svět tři welššpringří kluky a tři welššpringří holky, jejichž otcem je CH CZ Churnwood King Of The Castle "Fyn". Dnes je z nich parta nezbedných červenobílých skřítků tvořících vrh "Q".

Všechna štěňátka mají samozřejmě svoje jména, každému z nich jsme vytvořili jeho osobní stránku na našem webu a tak je můžeme jednotlivě představit.

Qaid Ivančice

ve věku 43 dnů

Quentin Ivančice

ve věku 43 dnů

Quido Ivančice

ve věku 43 dnů

Quimba Ivančice

ve věku 43 dnů

Quimbury Ivančice

ve věku 43 dnů

Quinna Ivančice

ve věku 43 dnů

 

Welššpringří štěňátka vrhu "Q", stáří 37 dní

 

Ve "FOTOGALERII" vrhu "Q" najdete další nové fotografie.

 
 
 

2022-06-12

...........................................................................................................................

 

"Týna" včera oslavila svoje 7. narozeniny.

Včera v sobotu 11. června oslavila sedmé narozeniny naše Leontýna Ivančice "Týna" a s ní samozřejmě také všichni její sourozenci z vrhu "L". Všem našim "Elkům" přejeme k jejich narozeninám pevné zdraví, hodně štěstí a hodné páníčky. V Ivančicích jsme si zavzpomínali na narození "Elek" ve společnosti štěňátek z vrhu "Q", která se nám vesele prohánějí po domě a dvoře.

"Týna" dostala k narozeninám plyšového zajíce a jahodový zákusek.

 

Leontýna Ivančice "Týna" s narozeninovými dárky

Před sedmi lety se u nás v Ivančicích narodil vrh "L", jehož mamkou byla C.I.E., C.I.B., CH Hedu Jifex "Arwen", "U". Ta s námi k naší velké lítosti již pět roků není, ale její pravnučka Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" přivedla před pěti týdny na svět tři pejsky a tři fenky vrhu "Q", jejichž odchovu se teď věnujeme.

Naše "Qéčka" sice velkou část každého dne prospí, ale když jsou vzhůru, tak jsou aktivní až až. Jejich mamka "Ori" na ně pečlivě dohlíží a má k tomu velmi zdatnou výpomoc v podobě své dcery Princess Palomy Ivančice. Ta je ze štěňátek úplně unešená, zapojuje se do jejich her a dává pozor, aby se žádnému neubližovalo. No prostě jako ta nejlepší starší sestra.

 

"Ori" se štěňátky ve "štěňátkovníku"

 

Paloma pečuje o štěňátka spolu se svou mamkou "Ori"

 

Štěnátka dokáží usnout téměř všude.

 

Ve "FOTOGALERII" vrhu "Q" najdete celkem 36 nových fotografií.

 
 
 

2022-06-05

...........................................................................................................................

Naše welššpringří štěňátka z vrhu "Q" měla v pátek čtyři týdny a už s nimi začíná být zábava. Vydávají se na první výpravy mimo "štěňátkovník" a při nich na ně dohlíží celá naše vančická welššpringří dámská smečka, nejvíce ale samozřejmě mamka Ormonde Rainbow Ivančice "Ori".

"Ori" kojí štěňátka vrhu "Q"

Štěňátko zkoumá květináč

Paloma dohlíží na hry štěňátek vrhu "Q"

Welššpringří štěňátka vrhu "Q", stáří 19 dní

Ve "FOTOGALERII" vrhu "Q" najdete celkem 36 nových fotografií a 3 krátká videa.

 
 
 

2022-05-29

...........................................................................................................................

Celý uplynulý víkend strávila Petra s naší nejmladší fenkou Princess Paloma Ivančice na zámku v Náměšti na Hané, kde se konaly dvě klubové výstavy pořádané KCHLS. Po oba dva dny Petru s Palomou doprovázely naše kamarádky Petra s Jitkou, takže z toho byla zcela regulérní dámská jízda a super víkendový výlet. Paloma měla ssebou jako společnici svoji babičku C.I.B., CH Iris Rainbow Ivančice "U".

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHLS, 28. 5. 2022, NÁMĚŠŤ NA HANÉ (CZ)

V sobotu se naše Princess Paloma Ivančice předvedla ve výstavním kruhu ve třídě otevřené a v konkurenci tří dalších fen získala ocenění výborná 2 a Res. CAC. Anglický rozhodčí pan Mark H.Boswell (kennel Marquell) ještě navrch napsal Palomě krásný posudek.

Po úspěšném absolvování sobotní výstavy ještě Paloma prošla povinným měřením kohoutkové výšky, kontrolou chrupu a barvy očí, což jsou další podmínky pro splnění chovnosti. Paloma dopadla ve všech parametrech na výbornou, všechny chovné podmínky splnila a proto byla následně v neděli zapsána mezi chovné feny plemene welššpringršpaněl. Stala se tak zástupkyní čtvrté generace chovných fen plemene welššpringršpaněl v naší chovatelské stanici Ivančice.

Princess Paloma Ivančice

- výborná 2, Res. CAC

Paloma s Petrou s kokardou ze sobotní klubové výstavy

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHLS (bez zadání titulu KV), 29. 5. 2022, NÁMĚŠŤ NA HANÉ (CZ)

V neděli se Petra s Palomou předvedly ve výstavním kruhu v mezitřídě. Plemeno welššpringršpaněl posuzoval rakouský rozhodčí pan Peter F. Berchtold. Paloma měla ve třídě opět konkurenci tří dalších fen, ale to jí nebylo na překážku, protože opět získala ocenění výborná 2 a Res. CAC doprovázené skvělým posudkem.

Princess Paloma Ivančice

- výborná 2, Res. CAC

Princess Paloma Ivančice s kokardami za obě klubové výstavy

Paloma s Petrou - úspěšná dvojice

Po oba dny se na klubových výstavách v Náměšti na Hané předvedla fenka Jane Elanor Ivančice, která získala ocenění výborná 1, BOV. Majiteli Jane gratulujeme ke krásnému ocenění.

Na výstavě psů jsme byli po více než půl roce, ale máme v plánu být v tomto směru v nejbližší době trochu aktivnější. Welššpringří štěňátka se u nás v Ivančicích narodila začátkem května po téměř dvou letech a tak máme hodně důvodů si jich užívat.

Od chvíle, kdy se štěňátka vrhu "Q" narodila, byla i se svojí mamkou Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" v naší ložnici. V minulých dnech ale přišel čas na to, abychom je všechny přestěhovali do jejich štěňátkovníku v naší kuchyni. Přece jenom už potřebují více prostoru na svoje hry a poznávání okolního světa.

 

Mamka "Ori" se štěňátky vrhu "Q" v naší ložnici

Štěňátka vrhu "Q" jsme jsme vystěhovali z ložnice do jejich "štěňátkovníku".

Krátce po stěhováni přišel čas, abychom štěňátkům z vrhu "Q" předložili jejich první jídlo. Do té chvíle pouze pila mléko od "Ori". Krupičná kaše se u štěňátek setkala s velkým úspěchem, chutnala jim náramně a po jídle bylo nutné všechna štěňátka pořádně umýt. Vypadal totiž, že nejedla jenom tlamičkou, ale i nožičkami a ocáskem.

 

Štěňátka dostala poprvé jiné jiné jídlo, než mateřské mléko od své mamky "Ori".

Další nové fotografie štěňátek najdete ve "FOTOGALERII" vrhu "Q".

 
 
 

2022-05-14

...........................................................................................................................

Našim welššpringřím štěňátkům z vrhu "Q" je zatím pouze osm dní a tak s nimi ještě není žádná akce možná. Celý den i noc tráví spánkem a pitím mléka od mamky Ormonde Rainbow Ivančice "Ori". Pravdou je, že jsou v tom ale opravdoví přeborníci. Na zdvojnásobení porodní hmotnosti jim všem stačil méně než týden!

 

"Ori" s týden starými štěňátky z

"Ori" je starostlivou maminkou, která svoje štěňátka opuští jenom výjimečně a má je neustále pod kontrolou.

Týden stará welššpringří štěňátka z vrhu vrhu "Q" Ivančice jsou velcí spáči a jedlíci.

Pár dalších nových fotografií štěňátek najdete ve "FOTOGALERII" vrhu "Q".

Indiana Jones Ivančice "Indy" se občas objevuje na našich stránkách díky jeho rodině, se kterou se účastní veškerého jejího života. Ne vždy to jsou činnosti a situace pro loveckého welššpringršpaněla právě typické.

"Indy" sdílející pelíšek s kočičí společnicí

Indiana Jones Ivančice "Indy"

 
 
 

2022-05-09

...........................................................................................................................

V pátek 6. května 2022 se nám v Ivančicích narodila welššpringří štěňátka. Celkem šest štěňátek vrhu "Q", z toho tři pejsky a tři fenky přivedla v prvních hodinách dne na svět naše Ormonde Rainbow Ivančice "Ori". Pro "Ori" je to její druhý vrh a štěňátka se opět narodila v pátek, asi vzniká nová tradice. Otcem štěňátek je pes Churnwood King Of The Castle "Fyn".

 

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" se šesti štěňátky vrhu "Q" Ivančice

"Ori" je vzornou maminkou, která se o své potomky pečlivě stará. Až trochu povyrostou, tak budou moci opustit naši ložnici (tradiční místo pro narození štěňátek v Ivančicích) a potom budou mít ještě více welššpringřích pečovatelek. Zcela jistě se zapojí jejich starší sestra Princess Paloma Ivančice, jejich babička C.I.B., CH Iris Rainbow Ivančice "U" a očkem na ně mrkne také prababička C.I.E., C.I.B., CH Hermiona Granger Ivančice.

 

Štěňátka vrhu "Q" Ivančice narozená 6. května 2022

 

Fenky vrhu "Q" Ivančice

 

Pejsci vrhu "Q" Ivančice

Prvních osmnáct fotografií štěňátek najdete v nově založené "FOTOGALERII" vrhu "Q".

 
 
 

2022-04-24

...........................................................................................................................

ZKOUŠKY VLOH, MS SLAVICE (TR), 23. 4. 2022

Na čtvrtou dubnovou sobotu jsme pro nejmladší členku naší dámské welššpringří smečky vymysleli speciální program. Naši Princess Palomu Ivančice jsme přihlásili na její první pracovní zkoušku, kterou se staly zkoušky vloh konané ve Slavicích.

Princess Paloma Ivančice

Zkoušky vloh, MS Slavice - I. cena, 148 bodů

Není mnoho chovatelů welššpringršpanělů, kteří by se mohli pochlubit tím, že úspěšně předvádí na zkouškách i výstavách již pátou generaci psů. Nám se to v případě naší Princess Palomy Ivančice povedlo a jsme tomu velmi rádi.

 

Zahajovací nástup byl pro Palomu nudný.

 

Zdeněk pro Palomu vylosoval sympatické číslo 17.

To ale znamenalo, že ve skupině "ostatních

plemen" nastupovali na každou

disciplínu jako první.

 

Ještě jedno selfíčko v autě a můžeme vyrazit do honitby.

 

Paloma po slídění, trochu vyběhaná, trochu od bláta, ale jinak dobrý

 

Při čekání na další disciplínu je čas na malé občerstvení, takže svačinka a něco k pití.

 

Paloma po poslední disciplíně - ochotě do vody.

Rybník ve Slavicích je hezký, voda byla studená.

Kompletní soudcovskou tabulku ze zkoušek vloh ve Slavicích jsme naší Palomě umístili na její osobní stránku.

 
 
 

2022-04-21

...........................................................................................................................

 

Hermiona a Ellen oslavily společně 12. narozeniny.

Již je tomu dlouhých dvanáct let, co se v Ivančicích narodila welššpringří štěňátka vrhu "H". Po celou tu dobu s námi žijí dvě sestry C.I.E., C.I.B., CH Hermioně Granger Ivančice a Hella Ellen Ivančice.

Nejstarší členky naší dámské welššpringří smečky u nás prožívají svůj zasloužený welššpringří důchod. Přejeme jim všechno nejlepší, hlavně aby jim i nadále zdraví sloužilo alespoň tak, jako dosud a abychom se mohli těšit z jejich přítomnosti.

 

 

Hermiona Granger Ivančice a Hella Ellen Ivančice společně

v den svých 12. narozenin na své zahradní párty

 

"Hellena Ella Ivančice" 21. dubna 2010 - 20. dubna 2022

Včera jsme dostali od majitelů Helleny Elly Ivančice tu nejsmutnější zprávu. Jejich milovaná "Ellinka" se odebrala do psího nebe. Sestra naší Hermiony a Ellen umřela den před svými 12. narozeninami. Ve své rodině prožila krásný a dlouhý welššpringří život a za to jejich páníčkům moc děkujeme.

Hellena Ella Ivančice

 
 
 

2022-04-14

...........................................................................................................................

VESELÉ VELIKONOCE!

 

Všem našim přátelům a kamarádům přejeme klidné a veselé Velikonoce.

 

Paloma s divoce rostoucími petrklíči v honitbě Ivančice

 
 
 

2022-04-04

...........................................................................................................................

"Ori" je březí!

Narození welššpringřích štěňátek očekáváme v Ivančicích v prvním květnovém týdnu. Sonografické vyšetření naší fenky Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" potvrdilo její březost. Otcem štěňátek vrhu "Q" bude Churnwood King Of The Castle "Fyn".

 

Naše "Ori" se svými dvěma dcerami z prvního vrhu
Vlevo je Princess Petunia Ivančice a vpravo Princess Paloma Ivančice.

Princess Paloma Ivančice s Ivančicemi za zády

Paloma při slídění, to bílé na trávě je čerstvý sníh. Proč ne, ještě v dubnu!

Rádi bychom se pochlubili také několika obrázky, na kterých nejsou vůbec žádní psi. Naše fotopasti jsou totiž nepřeberným zdrojem fotografií, z nichž některé jsou velmi zajímavé.

 

Tlupa černé zvěře na krmelišti za svitu měsíce

Sýkora koňadra přistávající přímo na fotopast.

 
 
 

2022-03-17

...........................................................................................................................

 

Ori slavila svoje 5. narozeniny.

Dnes večer oslavila naše milovaná Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" svoje zítřejší páté narozeniny, ke kterým jí přejeme všechno nejlepší.

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" s dárkem a miskou palačinek

v předvečer svých 5. narozenin

Jako dárek dostala "Ori" plyšového losa a mísu sladkých palačinek. Těžko říci, zda se jí více líbil los, nebo palačinky. Každopádně palačinky "Ori" spořádala na posezení a losa hlídala celý večer před zbytkem naší dámské welššprinří smečky.

"Ori" odložila svého plyšového losa a pustila se do sladkých palčinek.

Poté, co "Ori" spořádala svůj sladký dárek se po zbytek večera

bavila se svou novou hračkou a nikomu ji nepůjčila.

Zítra 18. března nemá samozřejmě narozeniny jenom naše "Ori", ale také tři její bratři a tři sestry. Všechno nejlepší, hodně zdraví a štěstí a hodné páníčky přejeme proto také psům Obelixovi, Old Shatterhandovi a Oliveru Woodovi a fenkám Odettě Rainbow, Olivii Rainbow a Ornelle Rainbow.

 
 
 

2022-03-03

...........................................................................................................................

 
 
 
 
 

"Ori", Paloma a "Týna" z ptačí perspektivy

Vančická dámská welššpringří smečka u kazatelny

 

2022-01-10

...........................................................................................................................

 

Vančická dámská welššpringří smečka na začátku roku 2022

zleva v dolní řadě Hella Ellen Ivančice, Leontýna Ivančice "Týna",

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" a v horní řadě zleva C.I.B., CH Iris Rainbow Ivančice "U",

MULTI CH Hermiona Granger Ivančice a C.I.B. a Princess Paloma Ivančice

Ke konci roku jsme si užili s naší smečkou zasněženého revíru.

Zasněžená vančická smečka u jeslí na Kominářce

Nejlepší způsob jak regenerovat po procházce v zasněženém revíru

je zalehnout do pelíšku v blízkosti hřejících kamen

Srnčí shoz nalezený u jeslí na Kominářce

Další srnčí shoz nalezený u jeslí na Kominářce a pár týdnů později

 
 

...........................................................................................................................