Vítejte na našich stránkách

2014-12-28

...........................................................................................................................

Máme za sebou poslední víkend letošního roku 2014 a v týdnu před ním jsme s naší ivančickou welššpringří smečkou prožili krásné Vánoce v našem domě.

Štědrodenní vycházka do našeho revíru spojená s přikrmováním, které se účastnila naše kompletní welššpringří smečka, připomínala počasím více dobu podzimní a vůbec nenavozovala tu správnou vánoční atmosféru. Všude kolem zelená tráva a teplota vysoko nad nulou.

"Arwen" slídící v lese na hranici světla a stínu

Až večer u ozdobeného stromečku jsme si užili

tu opravdovou náladu letošních Vánoc.

V sobotu pořádalo Myslivecké sdružení Ivančice poslední letošní hon na drobnou zvěř. Na tuhle akci jsme pozvali Láďu s naším odchovancem Jeremym Jeffem Ivančice. Kromě této sehrané dvojky si na honu zalovil také Zdeněk s Jeffovou mamkou Hedou Jifex "Arwen" a Jeffovou starší sestrou Hermionou Granger Ivančice, tito tři welššpringršpanělé byli nejpočetnějším psím plemenem na honu.

Láďa přijel do Ivančic už v pátek a společně jsme si užili moc hezké odpoledne na společné lesní procházce s Jitkou, která přijela i s Framem a Freny a později také skvělý večer u dobrého jídla a výtečného vína.

Freny, Fram, Iris, Gira, Jeff a Ellen

Ranní zahájení posledního honu v MS Ivančice v roce 2014

Láďa s Jeffem a "Arwen" s Hermionou po skončení první leče

"Arwen" přináší dohledaného bažanta.

"Arwen" s Hermionou u výlože třetí leče

Láďa s Jeffem, "Arwen" a Hermionou u výlože třetí leče

V neděli jsme se v Ivančicích probudili do zasněženého rána. Zdeněk s Girou, Ellen a Iris se hned vypravili do lesa aby si tohle bílé nadělení užili dříve než se první sníh letošní zimy zcela rozpustí.

Gira slídí v zasněženém lese.

Iris, Gira a Ellen u jeslí, máme zakrmeno, můžeme pokračovat v obchůzce.

Iris

2014-12-23

...........................................................................................................................

Všem našim přátelům, kamarádům a známým přejeme krásné a klidné vánoční svátky plné pohody

a v celém novém roce 2015 hodně zdraví, štěstí a osobní spokojenosti.

2014-12-21

...........................................................................................................................

S narozeninami se roztrhl pytel a to doslova. Nejen s těmi psími, ale i s těmi lidskými. První narozeniny jsou vždycky zcela jedinečné a když je slaví tak malý človíček jako je Mikuláš ze smečky ve které žije naše odchovankyně Hillary Storm Ivančice tak jsou všichni v jeho široké rodině připraveni mu gratulovat.

Z narozeninové oslavy malého Mikuláška jsme dostali pár velmi milých fotografií i se svolením, abychom je umístili do naší aktualizace. Hillary i Mikuláškovi to na všech moc sluší a tak jsme se rozhodli, že je vložíme také na její osobní stránku.

Hillary (zcela vlevo) se svou kámoškou Hexe a jejich malým páníčkem Mikulášem

a jeho narozeninovým dortem v den jeho prvních narozenin

Hillary Storm Ivančice

Malému Mikuláškovi přejeme plnou fůru štěstí a zdraví a ten nejbáječnější život jaký vůbec může prožít.

Mikulášovým rodičům a páníčkům Hillary děkujeme moc za krásné fotky a těšíme se až se s nimi zase osobně uvidíme.

Minulou neděli slavila druhé narozeniny také naše "Jéčka" a od páníčka Jeremyho Jeffa Ivančice jsme dostali fotky na kterých je Jeff s fialovou chobotnicí, kterou si sám vybral jako dárek a narozeninovým dortem, jehož ozdobu zcela stylově tvoří piškoty, salám, mrkev a žvýkací tyčinky (místo svíček).

Jeremy Jeff Ivančice se svým dortem a fialovou

chobotnicí v den jeho druhých narozenin

Jeff se pouští do svého výtečného narozeninového dortu.

Jeffovu páníčkovi Láďovi děkujeme za fotky a těšíme se na blízká setkání na akcích, které jsme již naplánovali..

2014-12-14

...........................................................................................................................

Naše "Jéčka" z Ivančic oslavila 2. narozeniny!

Dnes 14. prosince je to dva roky co se u nás v Ivančicích narodil welššpringří "vrh J", jediný pejsek Jeremy Jeff Ivančice a s ním šest fenek Jane Elanor Ivančice, Joy Adams Ivančice, Judith Jolanda Ivančice, Juliet Jade Ivančice, Jasmine Jocelyn Ivančice, Jacqueline Jackie Ivančice.

Všem našim milým "Jéčkám" přejeme vše nejlepší k jejich dnešním druhým narozeninám, hlavně hodně štěstí a zdraví.

Štěňátka z vrhu "J" Ivančice pěkně pohromadě

Ze všech "Jéček" vyrostli za ty dva roky opravdoví welššpringři, kteří dělají radost svým páníčkům i nám. Jediný pejsek ve vrhu "J" Jeremy Jeff Ivančice je chovným psem a v letošním roce velmi úspěšně reprezentoval naši chovatelskou stanici na zkouškách a výstavách v ČR i zahraničí. Fenka Jane Elanor Ivančice je také chovnou fenou a podmínky chovnosti již také splnila fenka Judith Jolanda Ivančice. V Německu žijící Joy Adams Ivančice je úspěšná na místních výstavách a s výtečnými výsledky absolvovala všechna povinná zdravotní vyšetření včetně HD/DKK, toto s výsledkem A/C.

Tento týden přistály v naší e-mailové schránce fotky z narozeninové oslavy Indiana Jonese Ivančice, která se konala minulou neděli v den druhých narozenin vrhu "I".

Indyho dort s jeho jménem

Indy a jeho narozeninový dort

Indy si pochutnává na svém dílu dortu.

Indy odpočívá ve svém pelíšku

 zmožen narozeninovou oslavou.

2014-12-07

...........................................................................................................................

Iris oslavila svoje 2. narozeniny.

Dnes jsme s naší Iris Rainbow Ivančice oslavili její druhé narozeniny.

Jako dárek ke svým dnešním narozeninám dostala naše Iris růžové plyšové prasátko do kterého se ihned zamilovala a samozřejmě také pudinkový narozeninový dort na kterém si moc pochutnala.

Moc rádi jsme si zavzpomínali na ten den přede dvěma lety, kdy se u nás v Ivančicích narodil welššpringří vrh "I", mamce Hermioně Granger Ivančice a taťkovi Hatstone´s Single "Sindymu" se tehdy narodilo pět štěňátek se kterými jsme si užili během následujících dvou měsíců spoustu legrace.

Iris se svým pudinkovým narozeninovým dortem.

Přejeme pejskům Indianu Jonesovi Ivančice a Idefixovi Ivančice a fenkám Ivory Arwen Ivančice a Isabelle Evain Ivančice hodně zdraví a štěstí a páníčky, kteří je budou mít rádi.

Iris ochutnává svůj pudinkový narozeninový dort, chutnal jí moc.

Iris dostala jako dárek k narozeninám růžové plyšové

prasátko, do kterého se ihned přímo zamilovala.

2014-11-30

...........................................................................................................................

Tento týden běžel v naší chovatelské stanici v duchu tradic, které jsou u nás zažité již dlouhou dobu.

Zcela tradiční je, že se začátkem měsíce prosince začne Zdeněk pravidelně přikrmovat v zásypech a jeslích na Kominářce, pokud samozřejmě nepřijde zima ještě dříve, což se ale v posledních letech nestalo.

U žádné výpravy na Kominářku nemůže chybět několik členek naší dámské welššpringří smečky. Dnes měly tuto čest "Arwen" se svojí vnučkou Iris.

"Arwen" s Iris kontrolují kolik krmiva ubylo

v korýtku pod Zdeňkovými jeslemi na Kominářce.

Pevnou tradicí pro naši chovatelskou stanici je účast na rozsvěcování vánočního stromu na náměstí před kostelem v Ivančicích. Ani zde nemůže chybět zástupkyně naší welššpringří smečky. Letos jsme se na náměstí vypravili v obvyklém složení spolu s Jitkou a za psí část naší domácnosti nás doprovodila Ellen.

Při čekání na okamžik kdy se smrk rozzáří vánočním osvětlením dámská část naší party neodolala nabídce "okrašlovacího punče". Byl výborný a na jeho účinky se stále čeká...

Petra s Jitkou a Ellen na náměstí před ještě nesvítícím vánočním stromem

Rozsvícený ivančický vánoční strom

Je to už pár let zpátky, co Petra založila další naší předvánoční tradici, kterou je pečení a zdobení perníkových chaloupek pro naše nejbližší.

Možná někoho napadne, že to nemá nic společného s welššpringry, ale u nás to neplatí. Ve chvíli, kdy se začnou chaloupky péct tak je celá naše smečka v permanentním pozoru, aby nepropásla možnost jakoukoliv část, nebo nejlépe celou chaloupku sežrat. Letos se to žádné naší holce nepovedlo, ale loni jeden úspěch zaznamenaly.

Petřiny perníkové chaloupky

V minulých dnech jsme dostali od majitele Jeremyho Jeffa Ivančice krásné fotky dokládající jak Jeff úspěšně pracuje na honu na drobnou zvěř.

Jsme na Jeffa moc pyšní a Láďovi děkujeme za krásné fotky.

Jeff přináší dohledaného bažanta.

Jeff odevzdává dohledaného bažanta.

2014-11-25

...........................................................................................................................

Gira oslavila včera svoje 10. narozeniny.

Včera to bylo rovných deset let kdy se u nás v Ivančicích narodil welššpringří vrh "G". Do dnešního dne je s námi naše Gira Ivančice jako jedno ze čtyř štěňátek, která se tenkrát narodila naší fence Cira Jifex "Kety" a psovi Bor z Třebouňského vrchu.

Gira je v současné době nejstarší členkou naší dámské welššpringří smečky a užívá si svého důchodu.

Gira (ležící) s "Arwen" v revíru

Gira (vlevo) spí s Iris v pelíšku.

Nejenom naší milované Giře, ale i všem jejím sourozencům z vrhu"G" přejeme hodně zdraví a štěstí do jejich dalšího psího života.

2014-11-17

...........................................................................................................................

V sobotu jsme měli možnost uvítat v Ivančicích vzácnou návštěvu představovanou našimi dvěma odchovankami Ivory Arwen Ivančice "Enny" a Jasmine Jocelyn Ivančice "Febee" s jejich paničkami a páníčky. Na tento den jsme se moc těšili, protože "Febee" má opravdu malého páníčka Danečka, který teprve v září oslavil svoje první narozeniny.

Zdeněk s Jasmine Jocelyn Ivančice "Febee"

Zdeněk s Ivory Arwen Ivančice "Enny"

Všem členkám naší dámské welššpringří smečky se malý Daneček moc líbil. Když se mu některá z nich chtěla podívat do očí, tak nemusela vůbec zvedat pohled nahoru a Danečkovi, jako zkušenému kynologovi vůbec nepřišlo divné, že kromě obvyklých dvou červenobílých pejsků jich najednou má kolem sebe sedm.

Malý Daneček a naše Iris sdíleli společně jeden pelíšek

Iris i celé naší smečce se malý Daneček moc líbil.

Danečkově rodičům a babičce moc děkujeme za milou návštěvu a doufáme, že se všichni uvidíme dříve, než příští rok na výstavě v Humpolci.

Zbývající dny prodlouženého víkendu jsme využili k pobytu v naší honitbě ve společnosti naší welššpringří smečky. Byli jsme překvapeni, že ač se časově nacházíme uprostřed podzimu tak venku kvetou rostliny a keře jako kdyby bylo jaro nebo léto. Samozřejmě nám to nedalo a pořídili jsme si fotodokumentaci tohoto zajímavého jevu.

Opravdová hříčka přírody, letošní plod i květ na jednom keři růže šípkové

Jestřábník kvetoucí žlutými květy není v dnešním lese vůbec ojedinělým jevem.

Náprstník běžně kvete v květnu až červenci, v polovině

listopadu to opravdu není příliš obvyklé.

Iris to s ním ale stejně sluší.

2014-11-02

...........................................................................................................................

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - PRAGUE EXPO DOG 1. 11. 2014 PRAHA (CZ)

Pro závěr letošní výstavní sezony jsme si vybrali MVP PRAGUE EXPO DOG, která se konala o minulém víkendu v areálu výstaviště v pražských Letňanech.

Do tohoto klání si Láďa přihlásil Jeremyho Jeffa Ivančice, který právě před rokem na té samé psí show svoji úspěšnou výstavní kariéru započal a i tuto sobotu, stejně jako před rokem, bylo Petřiným úkolem Jeffa v kruhu předvést. Dalo by se tedy říci, že v tomto případě se jednalo o jejich návrat na místo činu.

Majitelé naší odchovanky Judithy Jolandy Ivančice "Dity" se s námi dohodli, že jejich fenku také přihlásíme a předvedeme na této výstavě. Z naší vančické smečky jsme přibrali ještě Iris, která sice přihlášena nebyla, ale přeochotně se s námi vydala na tento sobotní výlet.

Naše nejmilovanější psí plemeno Welsh Springer Spaniel posuzoval v kruhu číslo 1 rozhodčí z Velké Británie Mr. David Shields.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB, BOB, VÍTĚZ PRAHY

Jeremy Jeff Ivančice se pod Petřiným vedením vydal na modrý koberec do výstavního kruhu celkem třikrát. Poprvé dostal v mezitřídě ocenění výborný 1 a čekatelství CAC. Podruhé se oba v kruhu objevili po posouzení všech přihlášených psů, což jim vyneslo čekatelství CACIB a tak ještě museli čekat na úplný závěr posuzování plemene Welsh Springer Spaniel ve kterém se jim nad nejlepší fenou ze třídy šampionů podařilo získat také oba nejvyšší tituly BOB a VÍTĚZ PRAHY. V obsáhlém posudku, který si Jeff z Prahy odvezl zkušený pan rozhodčí ocenil všechny jeho kvality a také úpravu jeho srsti a vynikající způsob předvedení.

Jeff získal vše co bylo ten den ve výstavním kruhu nabízeno a umístil se tak mezi všemi přihlášenými welššpringršpaněly na nejvyšším místě.

Jeremy Jeff Ivančice s Petrou a fena s titulem CACIB na společné

fotografii s rozhodčím Mr. Davidem Shieldsem

Jeff s Petrou čekají v přípravném kruhu před nástupem na přehlídku

držitelů titulu BOB v odpoledních soutěžích.

Judith Jolanda Ivančice "Dita", kterou předváděl Zdeněk, se představila v mezitřídě. Získala ocenění velmi dobrá a posudek ve kterém jí nebyla vytknuta žádná vada. Pan rozhodčí by však preferoval, kdyby měla "Dita" nějaký kilogram navíc, třeba se to do příště povede. "Dita" účastí na této výstavě splnila poslední podmínku nutnou pro její uchovnění a s jejími páníčky jsme se již dohodli, že jim s tímto administrativním úkonem pomůžeme.

Judith Jolanda Ivančice "Dita"

- velmi dobrá

V lepší zakončení výstavní sezony v roce 2014 jsme ani nemohli doufat. Gratulujeme ještě jednou Láďovi a majitelům "Dity", děkujeme moc za péči, kterou svým psím společníkům dávají a moc se těšíme na všechny příští společné akce.

2014-10-28

...........................................................................................................................

EUROPEAN DogSHOW, 26. 10. 2014, BRNO (CZ)

Na samý závěr uplynulého týdne jsme měli naplánovanou účast na Evropské výstavě psů, která se konala od čtvrtka do neděle na brněnském výstavišti, což je vlastně za našimi humny.

Naši účast na této výstavě jsme se rozhodli nepojmout nijak megalomansky, protože její termín v nás vzbuzoval nedůvěru s ohledem na termíny hárání našich fen, což se také zčásti potvrdilo. Naši chovatelskou stanici proto na Evropské výstavě psů v Brně zastupovaly pouze naše odchovy. Již v lednu podal Láďa přihlášku pro svého Jeremyho Jeffa Ivančice, naše přítelkyně Inge přihlásila Joy Adams Ivančice a Petra si přihlásila Harryho Pottera Ivančice, ke kterému během léta ještě přidala svůj nový přírůstek, Harryho syny Mistanapea z Šerky.

Plemeno Welsh Springer Spaniel posuzovala v neděli paní MVDr. Gabriela Ridarčíková ze Slovenska, která všem udiveným vystavovatelům předvedla, že welššpringršpaněla je možné posuzovat také na stole! V minulosti jsme již podobný požadavek ze strany rozhodčího na výstavě zažili a skončilo to naprostým fiaskem pro posuzovaného psa, tentokrát se to, naštěstí, neopakovalo.

Vančická welššpringří skupina na EUROPEAN DogSHOW v Brně v neděli 26. 10. 2014

Zleva Jeremy Jeff Ivančice s Láďou, Joy Adams Ivančice s Inge,

Mistanapeo z Šerky (syn Harryho Pottera Ivančice) s Jitkou

a Harry Potter Ivančice s Petrou

Jako úplně první welššpringršpaněl se na Evropské výstavě v Brně předvedl v kruhu syn našeho odchovance Harryho Pottera Ivančice, Mistanapeo z Šerky ve třídě štěňat. Pro "Mistyho" to byla jeho výstavní premiéra, kterou pod vedením své paničky Petry zvládl na jedničku, když si z kruhu odnesl ocenění velmi nadějný 1, EVROPSKÁ NADĚJE.

Mistanapeo z Šerky

- velmi nadějný 1, EVROPSKÁ NADĚJE

na obrázku je "Misty" se svým otcem Harrym Potterem Ivančice (vlevo)

V mezitřídě se ve výstavním kruhu na Evropské výstavě psů proběhl Jeremy Jeff Ivančice pod vedením své chovatelky Petry. Jeff zvládl svoje účinkování v kruhu s přehledem a po bezchybném předvedení svojí třídu vyhrál a obdržel ocenění výborný 1, CAC. Tady musíme dodat, že kokarda se kterou je Jeff níže vyfotografovaný nepochází od pořadatelů výstavy za vítězství ve třídě a čekatelství CAC, ale Láďa ji svému Jeffovi nechal na zakázku zhotovit v jednom stánku. Jinak by jim jako památka na úspěšnou účast na Evropské výstavě v Brně zůstala pouze složenka o zaplacení výstavního poplatku.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC

Posledním vančickým psem předvedeným na Evropské výstavě psů v Brně byl Harry Potter Ivančice, který v silné konkurenci získal ve třídě šampionů ocenění výborný 3.

Harry Potter Ivančice

- výborný 3

na obrázku je Harry se svým synem "Mistym" (vpravo)

Jedinou fenou z Ivančic, která se představila ve výstavním kruhu na Evropské výstavě psů v Brně byla Joy Adams Ivančice se kterou její panička Inge přicestovala z Německa. Paní rozhodčí se nelíbilo nasazení jejího prutu a proto dala Joy známku velmi dobrá.

Joy Adams Ivančice

- velmi dobrá

NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ při EUROPEAN DogSHOW, 25. 10. 2014, BRNO (CZ)

Souběžně s evropskou výstavou psů EUROPEAN DogSHOW probíhala v Brně také Národní výstava psů na které se představil pouze jeden náš odchov a tím byla Joy Adams Ivančice. Na této výstavě posuzovala v sobotu plemeno Welsh Springer Spaniel paní Linda Voláriková ze Slovenska.

Joy Adams Ivančice

- výborná 1, CAC

Joy Adams Ivančice byla svojí paničkou Inge předvedena ve třídě otevřené a získala ocenění výborná 1, CAC.

Joy Adams Ivančice

Na setkání s Joy a její majitelkou Inge jsme se moc těšili, protože jsme se s oběma naposledy viděli na před rokem a půl na vídeňském letišti, předtím než obě odletěly domů do Německa. Od té doby jsme si pouze psali e-maily a občas jsme obdrželi fotografii dokládající jak Joy roste a vyspívá. V Brně jsme se konečně mohli přesvědčit na vlastní oči o tom, že z Joy za tu dobu vyrostla nádherná fenka s velmi elegantní hlavou, která má skvělou, klidnou a vyrovnanou povahu.

Naše gratulace a poděkování patří všem majitelům našich odchovů, kteří je úspěšně předvedli na Evropské výstavě psů a souběžně probíhající Národní výstavě psů v Brně. Moc děkujeme!

Zdeněk měl na uplynulý víkend naplánovanou účast na kynologické akci zcela opačného ražení, než je výstavní show. V honitbě a na střelnici MS Dubina Nové Syrovice na okrese Třebíč se konala kynologická soutěž "O pohár starosty obce Nové Syrovice", která se sestává z norování na umělé noře, zkoušek vloh a barvářských zkoušek.

V sobotu Zdeněk posuzoval s kolegou Janem Škodou na zkouškách vloh skupinu složenou z psů a fen plemen německý křepelák, jezevčík drsnosrstý, borderteriér a foxteriér hladkosrstý. V neděli Zdeněk posuzoval s kolegou Ondřejem Vetchým na barvářských zkouškách skupinu ve které byl německý dlouhosrstý ohař, alpský jezevčíkovitý brakýř a drsnosrstí jezevčíci.

Nejúspěšnější účastníci kynologické soutěže "O pohár starosty

obce Nové Syrovice" s panem starostou (uprostřed)

Vítěz kynologické soutěže "O pohár starosty obce Nové Syrovice" Zdeněk Veleba se svým

drsnosrstým jezevčíkem přebírá z rukou starosty pohár za 1. místo v soutěži.

Sobotní ranní nástup účastníků zkoušek norování a zkoušek vloh

Nedělní ranní nástup účastníků barvářských zkoušek

2014-10-19

...........................................................................................................................

Čas vyhrazený pro naši rodinu a naše nejbližší…

2014-10-15

...........................................................................................................................

Babí léto budiž pochváleno.

Do Ivančic se dostavilo nefalšované babí léto, rána jsou již chladná, ale přes den se ukazatel na teploměru dokáže vyšplhat na velmi příjemné hodnoty. Užíváme si tento čas jak to jenom jde, během týdne jsme brali naši smečku do revíru, Zdeněk také absolvoval nějakou večerní čekanou a dokonce se dostalo i na trochu loveckého výcviku.

Ivančická dámská welššpringří smečka si v revíru užívá babí léto.

Na uplynulý víkend jsme neměli naplánovanou žádnou oficiální akci, přesto jsme ale byli v sobotu trochu nervózní. Proč jsme byli právě v sobotu nervózní se dozvíte o něco níže.

Podzim se projevil již i na naší zahradě. Přísavník se zbarvil do nádherných odstínů červené barvy, což nás zlákalo k tomu abychom si pořídili pár hezkých fotografií.

LESNÍ ZKOUŠKY, MS BÍLOVICE-LUTOTÍN (PV), 11. 10. 2014

V sobotu jsme opět byli myšlenkami s naším odchovem ICH, CH Harrym Potterem Ivančice a jeho paničkou Petrou, protože v ten den se účastnili lesních zkoušek loveckých slídičů a retrieverů konaných v honitbě MS Bílovice-Lutotín na okrese Prostějov. Harry s Petrou si na lesních zkouškách vedli na výbornou, dokončili je pouze se dvěma trojkami a celkově získali I. cenu a 317 bodů. SUPER!!! :-)))))

ICH, CH Harry Potter Ivančice

Lesní zkoušky, MS Bílovice-Lutotín - I. cena, 317 bodů

Petře a Harrymu patří naše velká a upřimná gratulace ke skvělému výkonu, který na LZ společně předvedli, děkujeme a jsme na Vás pyšní.

Soudcovskou tabulku z těchto LZ najdete na Harryho osobní stránce.

2014-10-05

...........................................................................................................................

Posledních čtrnáct dnů uteklo v naší chovatelské stanici jako voda a kromě běžných denních záležitostí se událo i pár událostí, které zcela určitě stojí za zmínku.

Velice milou událostí, které se již účastníme třetím rokem, je Drnholecké vinobraní. Ačkoliv se jedná o akci naprosto nekynologickou, tak nás na ni vždy doprovází minimálně dvě naše welší holky a všichni si společně vždy užijeme naprosto dokonalý a pohodový den v kraji plného vinohradů, korunovaný návštěvou sklípku plného vynikajícího vína našeho kamaráda.

Krojovaný průvod v čele s knížetem a Bakusem přichází

k jednomu z vinných sklípků na Drnholeckém vinobraní.

I letos bylo drnholecké vinobraní skvělé a stejně jako v letech minulých naše "Arwen" a její vnučka Iris na sebe poutaly stejně velkou pozornost a obdiv.

"Arwen" a Iris na kraji jednoho z drnholeckých vinohradů

Již dnes víme, že za rok se opět rádi vrátíme do tohoto vinného kraje a naše kroky povedou nejen do našeho oblíbeného sklípku, ale také mezi vinice, kde to našim welššpringřím holkám tolik sluší při slídění mezi keři vinné révy.

Téměř celou včerejší sobotu věnoval Zdeněk posuzování na barvářských zkouškách konaných na okrese Znojmo v honitbě Mysliveckého sdružení TEMPLŠTÝN Jamolice. Spolu s kolegyní Janou Velebovou posuzoval Zdeněk jednu šestičlennou skupinu složenou z jezevčíků, jagdteriérů a borderteriérů.

Zdeněk nechává vůdce losovat pobarvenou stopu při BZ v Jamolicích.

Jezevčík se svým vůdcem na konci pobarvené stopy u úspěšně

dosledovaného kusu srnčí zvěře na BZ v Jamolicích

Zdeněk s kolegyní Janou Velebovou při vyhlašování celkových známek

po skončení posuzování na BZ v Jamolicích

Všichni psi ve skupině pracovali na výbornou a tak se jejich páníčci po skončení zkoušek mohli pochlubit dokladem o složení zkoušky lovecké upotřebitelnosti na dosled spárkaté zvěře po pobarvené stopě.

Za hezkou sérii fotek z BZ v Jamolicích děkujeme panu Miloslavu Šebelovi.

Ve stejnou sobotu, kdy Zdeněk posuzoval na BZ v Jamolicích, jsme měli ještě jedno želízko v ohni. Tím želízkem byla fenka německého křepeláka "Amy" patřící kolegovi Pavlovi z ivančického mysliveckého sdružení. Poslední měsíc jsme Pavlovi pomáhali s výcvikem "Amy" na barvářské zkoušky a přesto, že jsme na to měli pekelně málo času, tak výsledek nemohl být lepší. Pavel si vzal k srdci všechny rady, které od Zdeňka dostal a poctivý výcvik dokázal spolu s "Amy" přetavit v I. cenu na BZ v Čučicích. Pavlova radost z úspěšně složení zkoušky, kterou jsme s ním sdíleli, pro nás byl tou nejkrásnější odměnou jakou jsme mohli dostat.

"Amy" pod Pavlovým vedením vyráží na jednu z pobarvených stop během výcviku.

MEMORIÁL JOSEFA VENHODY (VZ), HOSTÁKOV (TR), 4. - 5. 10. 2014

Od sobotního rána bojoval náš odchov ICH, CH Harry Potter Ivančice pod vedením své paničky Petry na Memoriálu Josefa Venhody (VZ) konaných v obci Hostákov na okrese Třebíč.

ICH, CH Harry Potter Ivančice

Memoriál Josefa Venhody (VZ), Hostákov - III. cena, 365 bodů

na obrázku s rozhodčími Josefem Machátem a Ivankou Soukupovou

Jejich společný dvoudenní boj byl nakonec úspěšný. V sobotu jsme jim všichni v Ivančicích drželi všechny naše pěsti a tlapky pevně zaťaté pouze na dálku, ale v neděli ráno jsme se do Hostákova rozjeli, abychom je podpořili svou přítomností přímo na místě. Rozhodně stálo za to vidět Harryho s Petrou při posledních nedělních disciplínách a naše přítomnost je aspoň trochu uklidnila, protože s blížícím se koncem zkoušek nervozita obou a zvláště Petry stále stoupala.

Harry s Petrou na nástupu v neděli ráno před odchodem

do honitby na MJV v Hostákově

Harry s Petrou na nástupu v neděli ráno před odchodem

do honitby na MJV v Hostákově

Harry s Petrou v neděli ráno před zahájením práce v lese na MJV v Hostákově

Petra s Petrou při debatě po vyhledávání a nahánění na MJV v Hostákově

Harry s Petrou při závěrečném vyhlašování známek

před odchodem z lesa na MJV v Hostákově

Petře a Harrymu patří naše velká gratulace za úspěšné absolvování Memoriálu Josefa Venhody, jsme moc pyšní na to, že náš odchov dokončil všestranné zkoušky a děkujeme jim oběma za předvedený výkon.

Soudcovskou tabulku z MJV najdete na Harryho osobní stránce.

2014-09-22

...........................................................................................................................

"ARWEN" oslavila 7. narozeniny.

V úterý 16. září oslavila naše milá Heda Jifex "Arwen" již sedmé narozeniny. Všechno nejlepší, hodně štěstí a zdraví!

Letos jsme nemohli pro "Arwen" připravit její tradiční narozeninový dort obsahující švestky, protože nás postihla totální neúroda tohoto oblíbeného ovoce z důvodu jarních mrazů. Jako náhradní řešení jsme "Arwen" napekli horu domácích buchet s tvarohem, které má také moc ráda.

C.I.B, C.I.E, CH ČR, CH SK, Klubový šampion, "U" Heda Jifex "Arwen"

v den svých sedmých narozenin

"Arwen" se pouští do první tvarohové buchty, postupně si pochutnala na všech.

V uplynulém týdnu jsme se naší dámské welššpringří smečce nevěnovali tolik jako v čase předcházejícím, ne že bychom je ošidili o procházky v revíru spojené s dalšími aktivitami, ale víkend musely strávit v klidu doma.

Již o prázdninách dostal Zdeněk pozvání na posuzování XI. Klubových všestranných zkoušek se zadáním titulu CACIT, Res. CACIT a čekatelství CACT a Res. CACT pořádaných Klubem německého křepeláka ve vesničce Rohozná na okrese Jihlava. Dostat možnost posuzovat tento typ pracovní klubové soutěže, na které se zadávají nejvyšší pracovní tituly a čekatelství je pro každého rozhodčího ctí. Tyto zkoušky se konaly o právě skončeném víkendu 20. a 21. září.

Úspěšní vůdci se svými křepeláky a sbor rozhodčích po ukončení

XI. Klubových všestranných zkoušek křepeláků v Rohozné

V sobotu posuzoval Zdeněk s kolegou Jiřím Čechem tzv. "malé pole", které sestávalo z disciplín "vlečka se srstnatou zvěří", "vlečka s pernatou zvěří" a "odložení". Vlečka se srstnatou zvěří měla kvůli zadávání titulu CACIT a Res. CACIT dvojnásobnou délku 400 kroků, takže se oba rozhodčí pěkně prošli a navíc je odpoledne v poli zastihla bouřka s deštěm, blesky a hromobitím. Přesto křepeláci pracovali spolehlivě a téměř všechny nástrahy sobotního programu zvládli.

Vítěz XI. KVZ křepeláků v Rohozné Ursus z Harachu se svým vůdcem

po vyhlášení výsledků zkoušek

V neděli Zdeněk posuzoval tzv. "velké pole" spolu s kolegy Ivanem Petrbokem, Miroslavem Hruškou a německým rozhodčím Sebastianem Kirchamerem. Zde bylo hlavní disciplínou "slídění" a všechny další disciplíny, které se při něm posuzují, na závěr slídění ještě každý křepelák musel splnit "dohledávku a přinášení pernaté zvěře" na vzdálenost 50 kroků, tak jak vyžaduje udělení titulu CACIT a Res. CACIT.

Počasí se v neděli umoudřilo a tak po celý den i během závěrečného vyhlášení výsledků svítilo sluníčko a všichni účastníci zkoušek se mohli těšit z poslední letní neděle na Vysočině.

Vůdci na nástupu v sobotu ráno, v ohrádce je zvěř

připravená k jednotlivým disciplínám zkoušek.

Jeden z vůdců vypouští svého křepeláka na slídění.

Část vůdců se svými křepeláky při rekapitulaci všech známek po poslední

disciplíně na XI. KVZ křepeláků v Rohozné.

2014-09-15

...........................................................................................................................

Se začátkem nového školního roku nám přibyly další povinnosti. Zdeněk se ještě před prázdninami dohodl s vedením Střediska volného času Ivančice (SVČ Ivančice), že toto zařízení organizující mimoškolní aktivity pro mládež otevře "Myslivecký kroužek" pro děti od 10 do 15 let, který sám povede.

Na sobotní odpoledne byla naplánována prezentace všech zájmových kroužků, které SVČ Ivančice otevírá v tomto školním roce a "Myslivecký kroužek" na ní samozřejmě nemohl chybět. Připravili jsme k tomuto účelu velmi poutavou expozici ve které jsme se snažili ukázat, že myslivost není jenom samotná myslivost, ale také kynologie, střelectví, sokolnictví, péče o zvěř a ochrana přírody a krajiny.

Největší pozornost však poutala naše welššpringří trojice tvořená "Arwen", Hermionou a Iris, které se líbily všem návštěvníkům, každého způsobně uvítaly a po celou dobu se chovaly velmi zdvořile a přátelsky.

Expozice "Mysliveckého kroužku" na SVČ Ivančice byla tvořena výhradně předměty

s mysliveckou, kynologickou a sokolnickou tématikou pocházející z naší domácnosti

 a třemi "živými exponáty" v podání Iris, Hermiony a "Arwen".

Hermiona, Iris a "Arwen" u stolku "Mysliveckého kroužku"

Zdeněk ukazuje Hermioně jak vypadá borderteriér.

"Arwen" se svojí malou obdivovatelkou

V neděli 14. září posuzoval Zdeněk zkoušku "Ověření vlohových vlastností retrieverů" (OVVR), kterou v sousedních Neslovicích pořádal Retriever Klub CZ (RK CZ). Jako jediný rozhodčí dostal důvěru, aby posoudil pracovní vlohy dvanácti retrieverů vedených jejich vůdkyněmi a vůdci.

Zkouška trvala celý den, devět účastníků ji dokončilo v I. ceně, čtyři dokonce s maximálním možným počtem bodů a tři účastníci skončili ve II. ceně.

Zdeněk jako rozhodčí se třemi nejúspěšnějšími retrievery

a jejich vůdkyněmi po skončení zkoušky OVVR v Neslovicích

XXVI. MEMORIÁL MILENY ŠŤERBOVÉ, 12. až 14. ZÁŘÍ 2014

Od pátku do neděle se v několika honitbách na okrese Uherské Hradiště konal XXVI. ročník Memoriálu Mileny Štěrbové, nejtěžší a neprestižnější klubové pracovní soutěže slídičů pořádané KCHLS jedenkrát za dva roky.

Naši chovatelskou stanici Ivančice reprezentoval na MMŠ 2014 náš veleúspěšný odchovanec ICH, CH Harry Potter Ivančice pod vedením své paničky Petry. Jak je patrné z výčtu našich aktivit o uplynulém víkendu, tak jsme se do místa konání memoriálu nevypravili, ale s Petrou jsme byli v těsném telefonickém spojení a aktuální informace jsme dostávali také od naší kamarádky Jitky, která Harryho s Petrou doprovázela. Všichni v Ivančicích jsme na Petru a Harryho moc mysleli a drželi jsme jim oběma všechny naše pěsti a tlapky.

ICH, CH Harry Potter Ivančice

Harry si na MMŠ vylosoval totožné pořadí disciplín jako jeho matka Heda Jifex "Arwen", kterou Zdeněk vedl na této soutěži přede dvěma lety v Lipové. Také Harry začínal v sobotu na tzv. "velkém poli", čili slíděním a tím co k němu patří a pokračoval na "vodu" a pak na "vlečky".

Stejně jako "Arwen" neměl Harry to štěstí aby se mu podařilo letošní MMŠ dokončit. Harry nezvládl disciplínu "Dohledávka kachny pohozené v rákosí" a v sobotu odpoledne tak jeho účinkování na soutěži skončilo. Přesto, že Harry MMŠ nedokončil jsme pyšní na to, co dokázal pod Petřiným vedením předvést . Jak je patrné z tabulky, tak Harry úspěšně dokončil 9 disciplín z celkových 19 ze kterých se MMŠ skládá. Ze všech welššpringršpanělů, kteří se letošního MMŠ účastnili došel Harry nejdále.

1.

Nos

4
2. Hlasitost 2
3. Poslušnost a ovladatelnost 4
4. Chování po výstřelu 4
7. Slídění 4
8. Stopa živé zvěře 4
9. Dohledávka a přinášení pernaté zvěře 2
13. Přinášení kachny z hluboké vody 4
14. Slídění v rákosí 3

Harrymu, ale především jeho paničce Petře patří naše poděkování za to, že se rozhodla přihlásit na MMŠ a jsme velmi pyšní na to, že jejich výkony byly na tak vynikající úrovni. I nadále mohou oba dva počítat s naší podporou při přípravě na další podobné akce. Bravo a děkujeme.

2014-09-08

...........................................................................................................................

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ KECSKEMÉT CACIB, 7. 9. 2014 KECSKEMÉT (HU)

Úspěšný víkend pro CHS Ivančice.

V poslední době se toho u nás mnoho nedělo, srpnové počasí nevybízelo k mnoha aktivitám a všichni jsme potřebovali trochu odpočinku, což k prázdninám patří. S jejich koncem jsme ale opět zařadili poněkud pracovnější rychlost a hned první zářijový týden a víkend je toho důkazem.

Neděle byla u nás opět ve znamení psí výstavní show. Ve velmi ranních, spíše ještě nočních hodinách jsme se usadili do našeho auta a vyjeli jsme na jih do středomaďarského Kecskemétu, kde se v ten den konala mezinárodní výstava psů se zadáváním CACIB. Kromě Jeremy Jeffa Ivančice s jeho páníčkem Láďou tvořila vančickou výpravu Petra se Zdeňkem a samozřejmě naše milované společnice Hermiona Granger Ivančice a její nezbedná dcera Iris Rainbow Ivančice. Naše plemeno ze všech nejmilovanější posuzoval v Kecskemétu rozhodčí pan Polgár András.

Do krásně prostorného výstavního kruhu číslo 2 jako první z našich psích kamarádů vběhl Jeff společně s Petrou a odnesli si super výsledek v podobě ocenění výborný 1, CAC, CACIB a HFGY/BOB.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB, HFGY/BOB, BOG 3

Před kruhem si jenom Petra vyměnila Jeffa za Iris, která se poprvé představila na výstavě v pracovní třídě a běhala tak hezky, že si odnesla ocenění výborná 1, CAC, ke kterému později přidala ještě čekatelství Res. CACIB.

Iris Rainbow Ivančice

- výborná 1, CAC, Res. CACIB

Jako poslední welššpringršpaněl se v kruhu předvedla ve třídě šampionů Hermiona pod Zdeňkovým vedením a společně si odnesli ocenění výborná 1, CAC, CACIB, BOS.

CH Hermiona Granger Ivančice

- výborná 1, CAC, CACIB, BOS

Aby toho nebylo málo a abychom si výstavu v Kecskemétu pořádně užili tak jsme se ještě během dne přihlásili do odpolední soutěže o "Nejlepší chovatelskou skupinu". Došlo tak k tomu, že Jeff poprvé běžel ve výstavním kruhu se svým páníčkem Láďou, pro kterého to byla výstavní premiéra. Do soutěže jsme nastoupili ve složení Zdeněk s Hermionou, za ním Láďa s Jeffem a naši trojici uzavírala Petra s Iris. To co jsme během dne natrénovali jsme také dokázali všichni společně předvést ve finálovém kruhu na jedničku a odměnou se nám stalo ocenění "NEJLEPŠÍ CHOVATELSKÁ SKUPINA" 2. místo. Tak se stalo, že jsme stáli "na bedně" hned vedle vítězného tria velkých černých kníračů a za námi na třetím místě se umístila také tříčlenná skupina psů plemen kuvasz. Doufáme, že nám brzy přijde naše fotografie z této soutěže, kterou nám slíbili poslat ochotní pořadatelé.

Být tzv. "na bedně" se nám v neděli povedlo v Kecskemétu ještě jednou. Na závěr odpoledních soutěží se Jeff pod Petřiným vedením předvedl v soutěži o vítěze VIII. skupiny FCI, ve které se umístil na třetím místě a tak mu patří titul BOG 3.

Krásnější zakončení této výstavy jsme si ani nemohli přát!

Tři nejkrásnější psi VIII. skupiny FCI

Jeremy Jeff Ivančice je BOG 3.

Láďa, Jeff, Hermiona, Iris a Petra po skončení výstavy v maďarském Kecskemétu

Jeff, Hermiona a Iris s Jeffovými poháry za HFGY/BOB a BOG 3

a s pohárem za 2. místo v soutěži o "Nejlepší chovatelskou skupinu".

Uplynulý víkend byl v Ivančicích opravdu nabitý událostmi. V sobotu před úspěšnou kecskemétskou výstavu posuzoval Zdeněk v Našiměřicích na okrese Znojmo na podzimních zkouškách skupiny složenou ze samých slídičů.

Skupina vůdců slídičů na PZ v Našiměřicích spolu s trubačem při zahájení zkoušek

V uplynulém týdnu se udála věc, která se nám nestala ještě nikdy předtím. Není vůbec jednoduché napsat, co jsme prožili a ještě prožíváme a jaké to doprovázely emoce. To dokáže pochopit jenom člověk, který má psy jako svoje kamarády a společníky.

Pod tímto textem najdete čtyři fotografie moc hezké welššpringří slečny, která se před dlouhými deseti lety narodila v Ivančicích a o které jsme na tomto webu ještě nikdy nepsali, protože jsme neměli ani nejmenší tušení, že žije. Tou welššpringří slečnou je Glen Ivančice, sestra naší Giry. Jako štěňátko si ji od nás odvezl jeden chovatel welššpringršpanělů a my jsme se domnívali, že u něj prožije dlouhý a šťastný život. Po čase však Glen zmizela a onen chovatel nám nikdy neřekl co se s Glen stalo. Samozřejmě nás to trápilo, ale nedokázali jsme s tím nic udělat.

Minulý týden zazvonil Petřin mobil a paní u druhého přístroje jí sdělila naprosto šokující skutečnost: "My máme doma Vaši Glen Ivančice"! Šok a obrovská radost když zjistíte, že Váš odchov o kterém jste si mysleli, že je navždy ztracený se objevil, byl výsledkem této zprávy. Panička Glen nám poslala její fotografie a tak jsme zjistili, že Gira má sestřičku, která je jí podobná jako vejce vejci.

Glen Ivančice

Glen Ivančice

Glen Ivančice

Glen Ivančice v roce 2008

Glen je milovaným a milujícím členem rodiny ve které již mnoho let žije a my jsme moc rádi, že ji nakonec potkal tento šťastný osud. Moc děkujeme její paničce za péči o Glen a doufáme, že není daleko doba kdy se s Glen a její rodinou setkáme.

ZKOUŠKY Z VODNÍ PRÁCE RETRIEVERŮ A LOVECKÝCH SLÍDIČŮ (PV), 6. 9. 2014

V sobotu jsme všichni v Ivančicích drželi všechny naše pěsti a tlapky Harrymu Potterovi Ivančice, který se pod vedením své paničky Petry účastnil zkoušek z vodní práce retrieverů a loveckých slídičů pořádaných v MS Otaslavice na okrese Prostějov. Harry byl na zkouškách úspěšný a odvezl si domů do Kuřimi 80 bodů a I. cenu.

ICH, CH Harry Potter Ivančice

Zkoušky z vodní práce retrieverů a loveckých slídičů, MS Otaslavice - I. cena, 80 bodů

V minulém týdnu doručila pošta do Harryho bydliště zásilku, jejíž obsah potvrzuje, že Harry Potter Ivančice je oficiálně nositelem titulu Champion International de Beauté C.I.B.

SUPER!

Petře a Harrymu patří naše gratulace ke zkouškám i k oficiálnímu přiznání titulu C.I.B. a přání aby je zkouškové štěstí neopouštělo v týdnech, které přijdou.

2014-09-02

...........................................................................................................................

Poslední prázdninový týden v Ivančicích vypršel velmi rychle a to doslova a do písmene. Déšť jsme si užili prakticky denně a když ne jednou tak raději dvakrát. V lese rostou houby všech možných druhů a na talíři je už nikdo nechce ani vidět.

V neděli k nám zavítala náš odchovanec Jeremy Jeff Ivančice na plánovanou úpravu svého kožíšku a po jejím skončení jsme přímo v revíru prověřili jeho stupeň výcviku.

Jeffův páníček Láďa připravuje Jeffa k nasazení na vlečku se srstnatou zvěří.

Jeffův stupeň výcviku jsme vyzkoušeli především při aportovacích disciplínách jako je pohozená s pernatou a vlečka se srstnatou zvěří a konstatovali jsme, že Jeff je pravým synem své matky "Arwen".

Láďa nasazuje Jeffa na nástřel na vlečce se srstnatou zvěří.

Jeff při výcviku aportu pernaté zvěře

"Arwen" sledovala počínání svého syna Jeffa při výcviku

aportovacích disciplín zpovzdálí a v naprostém klidu.

Výcvik v honitbě jsme stačili ukončit těsně předtím než se spustila pořádná letní bouřka s blesky a hromobitím. Když se z oblohy spouštěly husté provazy deště tak už jsme seděli v suchu kolem našeho stolu a plánovali věci příští.

2014-08-24

...........................................................................................................................

Naše již tak dost početná welššpringří smečka se koncem tohoto týdne rozrostla o dalšího člena. Na několik dnů se k nám "na prázdniny" nastěhoval čokoládově hnědý labradorský retriever "Aron". Jeho páníček musel odcestovat a tak jsme "Aronovi" poskytli v Ivančicích krátkodobý azyl. Všechny naše welššpringří dámy jej vzaly na milost a první společná vycházka dala "Aronovi" pěkně zabrat, na jejím konci sotva pletl nohama.

Ivančická welššpringří dámská

smečka s Aronem (zcela vlevo)

INTERNATIONALE RASSEHUNDE-AUSSTELLUNG LUDWIGSHAFEN 16. 8. 2014 (D)

V průběhu tohoto týdne nám dorazila skvělá zpráva z Německa od paničky naší odchovankyně Joy Adams Ivančice, která získala na mezinárodní výstavě v Ludvigshafenu ocenění CACIB.

Blahopřejeme a budeme Joy držet pěsti při všech budoucích výstavách i jiných akcích.

Joy Adams Ivančice

- výborná 1, CAC (VDH), CACIB

2014-08-19

...........................................................................................................................

Celý minulý týden měl být původně pracovní, včetně soboty i neděle, ale zasáhla neovlivnitelná vnější síla a najednou jsme před sebou měli volný víkend. Nic lepšího, než jej strávit v lesích s naší dámskou welššpringří smečkou nás nenapadlo a všichni jsme si to moc užili. Houbaření jsme si užili do sytosti.

Naše dámská welššpringří smečka, zleva Gira, Iris, Ellen, Hermiona a "Arwen"

Gira se rozhodla, že poklad ukrytý pod tímto pařezem musí vyhrabat.

Ellen, Hermiona, "Arwen" a Gira s nejvýstavnějšími hřiby

nalezenými při jedné z víkendových houbařských vycházek

Kynologové však nejsou houbaři a proto jsme se také věnovali nejmladší člence naší smečky Iris. Aportování kozlíku je jenom začátek toho, co naši Irisku čeká.

Iris aportuje kozlík

Iris s kozlíkem

2014-08-11

...........................................................................................................................

Večerní i ranní čekaná, sbírání hub, toulky lesem a čekání na superúplněk, to vše ve společnosti naší welššpringří smečky.

2014-08-04

...........................................................................................................................

LETNÍ DOVOLENÁ

Svatojakubská pouť, výlety s welššpringří smečkou k vodě, koupání, odpočinek, četba knih … a nakonec výprava do Vysokých Tater.

Většinu posledních dvou týdnů nám vyplňovala zasloužená dovolená. Na jejím počátku jsme měli ryze soukromý program během kterého jsme se věnovali oběma našim rodinám. Jediným a hlavním úkolem naší dovolené bylo věnovat se zcela naší dámské welššpringří smečce a odpočinku, což je vlastně pravý účel každé dovolené.

Našli jsme si ale také čas abychom k nám pozvali Jeffova páníčka Láďu s jeho tatínkem a všichni společně jsme navštívili tradiční ivančickou Svatojakubskou pouť na které jsme s Jeffem, Hermionou a Iris budili zaslouženou pozornost kolemjdoucích.

Úplný závěr naší dovolené jsme si vyhradili pro výpravu do Vysokých Tater.

Petra s Iris a Láďa s Jeffem na ivančické Svatojakubské pouti

Jeff, Iris a Hermiona

Iris aportuje "klacík" z řeky.

Plavající "Arwen"

Ivančická welššpringří smečka čeká až Zdeněk hodí aport do proudu řeky.

2. MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - CACIB, 3. 8. 2014 ZAKOPANE (PL)

Za minulou neděli jsme urazili naším autem více než 730 km, no ano - společně s Láďou a Jeffem a naší Iris a Hermionou jsme si udělali krásný výlet na polskou stranu Vysokých Tater. Naším cílem bylo polské horské středisko Zakopane, přesněji řečeno biatlonový stadion asi 8 km od něj, kde se konala II. Mezinárodní výstava psů. Na této výstavě posuzovala plemeno welššpringršpaněl rozhodčí paní Anna Bogucká z Polska.

Spojili jsme tak krásný výlet s možností předvést naše psy v místě s nadmořskou výškou přesahující 900 metrů nad mořem. Výš jsme ještě na žádné výstavě nikdy nebyli.

Naše "slunečníkové ležení" u výstavního kruhu s vrcholky polských Tater na pozadí.

Zalesněné vrcholky na které jsme měli výhled přímo od výstavního kruhu.

Jeff, Hermiona a Iris odpočívají ve stínu slunečníků.

Jeffovi s Petrou se v Tatrách výborně běhalo a tak si Jeff odnesl nejvyšší možné ocenění výborný 1, CWC, CACIB, NAJLEPSZY DOROSŁY PIES a nakonec byl úspěšnější také v posledním bratro-sestro vražedném měření a získal titul BOB.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CWC, CACIB, NAJLEPSZY DOROSŁY PIES, BOB

Jako druhá se šla předvést do výstavního kruhu Iris, také společně s Petrou. Iriska si vyběhala krásné ocenění výborná 2.

Iris Rainbow Ivančice

- výborná 2

Jako poslední vstoupila do výstavního kruhu Hermiona pod Zdeňkovým vedením a postupně si společně vyběhali ocenění výborná 1, CWC, CACIB, NAJLEPSZA DOROSŁA SUKA a BOS.

V Hermionině případě znamenal zisk tohoto jejího čtvrtého čekatelství CACIB splnění podmínek pro udělení titulu C.I.E. International Champion d'Exposition. Vyřízení všech formalit kolem získání certifikátu potvrzujícího s konečnou platností, že Hermioně tento titul opravdu náleží ještě zabere hodně času, ale už teď můžeme napsat, že se Hermiona vyrovnala svojí matce "Arwen", která je také držitelkou dvou mezinárodních šampionátů. Jakmile Hermionin certifikát obdržíme tak jej zveřejníme na její osobní stránce.

CH Hermiona Granger Ivančice

- výborná 1, CWC, CACIB, NAJLEPSZA DOROSŁA SUKA, BOS

ziskem tohoto čekatelství CACIB splnila podmínky

pro udělení titulu C.I.E. International Champion d'Exposition

Petra s Jeffem a Zdeněk s Hermionou čekají na posudky a další dokumenty

po skončení posuzování welššpringršpanělů.

Iris a Hermiona ve výstavním kruhu po skončení posuzování

Horská krajina

Ovečky pasoucí se na horských loukách jsme potkali mnohokrát.

Láďo, díky za úžasnou tatranskou výpravu, doufáme, že se Vám oběma líbila tak jako nám a doufáme, že si ji ještě někdy v budoucnu zopakujeme.

2014-07-21

...........................................................................................................................

Minulý týden a zvláště jeho víkendový závěr byl naplněný událostmi tak moc, že ani nevíme kde začít a tak to vezmeme pěkně od začátku. V souvislosti s uchovněním naší Iris Rainbow Ivančice a našeho odchovance Jeremy Jeff Ivančice nám vyvstala povinnost dodat jejich fotografie ve výstavním postoji pro zveřejnění v databázi chovných jedinců WSS. Fotografie Iris i Jeffa se dle našeho názoru povedly a tak jsme se rozhodli umístit je také na jejich osobní stránky.

Iris Rainbow Ivančice

JCH Jeremy Jeff Ivančice

ČESKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ 19. 7. 2014 MLADÁ BOLESLAV (CZ)

V sobotu jsme sice měli svůj vlastní zcela individuální program, ale myšlenkami jsme byli v Mladé Boleslavi, kde se konala Česká národní výstava psů, na které jsme měli jedno želízko v ohni, protože do pracovní třídy byla přihlášena naše odchovankyně Jane Elanor Ivančice "Jany". Pod vedením svého páníčka Pavla "Jany" vyhrála svoji třídu a získala ocenění výborná 1 spolu s čekatelstvím CAC.

Jane Elanor Ivančice "Jany"

- výborná 1, CAC

V průběhu tohoto týdne jsme od Pavla, páníčka "Jany“ dostali scan certifikátu, který oficiálně potvrzuje, že "Jany“ je držitelem titulu ČESKÝ JUNIOR ŠAMPION. Podmínky pro udělení tohoto titulu splnila "Jany“ ziskem čekatelství CAC na výstavě v Klatovech 28. června.

Naše upřímná gratulace k vynikajícímu výsledku mladoboleslavské výstavy patří Pavlovi i "Jany“, je vidět, že společně tvoří sehraný tým, to nás moc těší a děkujeme jim za vzornou reprezentaci naší chovatelské stanice.

Věříme, že zisk sobotního druhého "dospěláckého" čekatelství CAC je bude motivovat k tomu aby příští rok zdolali další metu, kterou může být třeba titul Český šampion.

ČESKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ 20. 7. 2014 MLADÁ BOLESLAV (CZ)

Také v neděli jsme velmi často zabíhali v myšlenkách do Mladé Boleslavi a drželi jsme pěsti majitelům psa plemene Tosa Inu jménem Drago, který měl ten den svoji výstavní premiéru. Ve věku devět měsíců se předvedl ve třídě mladých. Zpráva, která nám z výstaviště dorazila nám udělala obrovskou radost, Drago uspěl v těžké konkurenci vynikajícím způsobem, Drago získal ocenění výborný 1, CAC, BOJ a BOB.

Možná působí trochu nepatřičně, že jsme podporovali psa plemene ze skupiny molosů, jejichž chovem se nezabýváme, ale s Dragem a jeho majiteli strávila během posledních týdnů hodně času Petra, protože vedla jeho přípravu na působení ve výstavním kruhu. Drago a hlavně jeho páníčci si celý výstavní výcvik a všechny Petřiny rady vzali velmi dobře k srdci a i když to někdy nebylo se šedesátikilogramovým Dragem jednoduché dokázali vyhrát mladoboleslavskou výstavu na celé čáře.

Drago

- výborný 1, CAJC, BOJ, BOB

Petra šeptá Dragovi do jeho velkého ouška lichotky a on spokojeně vrtí ocasem.

K prohlídce zubů psa plemene Tosa Inu je potřeba sebrat pořádnou dávku odvahy

a doufat, že má Drago dobrou náladu.

Drago se svojí paničkou v běhu

Drago odpočívá po náročné výcvikové lekci.

Dragovi a jeho páníčkům gratulujeme v obrovskému úspěchu, kterého společně dosáhli, doufáme, že nebyl poslední a Petra opět ráda přispěje k tomu, aby se Drago dokázal prezentovat ve výstavním kruhu takovým způsobem jako tomu bylo v neděli.

2014-07-14

...........................................................................................................................

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ, 13. 7. 2014 SZOMBATHELY (HU)

Szombathely je město na západě Maďarska, které bylo v době římské říše důležitým bodem provincie Pannonia. Jeho současný maďarský název znamená "sobotní místo" a odkazuje tak na tradiční trhy, jež zde byly k vidění ve středověku. My jsme se však do tohoto města vydali v neděli a cílem naší cesty nebyl místní trh, ale mezinárodní výstava psů, která se konala ve zdejší Aréně Savaria.

Na rozdíl od naší výpravy do polského Krakowa jsme tentokrát vyjeli zcela opačným směrem, na jih ve velmi tradičním složení, Zdeněk, Petra a Jitka s Hermionou Granger Ivančice a Láďa s Jeremym Jeffem Ivančice. Plemeno welššpringršpaněl posuzoval rozhodčí pan Dr. Tamas Jakkel.

Jeff i Hermiona získali ve svých třídách od pana rozhodčího ocenění V1, CAC a bezchybný posudek v maďarštině ke kterému jim oběma přidal také titul CACIB a tak došlo k tomu, že o nejvyšší titul BOB se utkali v bratro-sestro vražedném klání. V něm dokázala Hermiona pod Zdeňkovým vedením zaujmout více než její mladší a méně zkušený bratříček pod Petřiným vedením a proto získala titul BOB a Jeff tak dostal titul BOS.

Hermiona splnila ziskem tohoto čekatelství CACIB podmínky pro udělení titulu C.I.B. International Champion of Beauté. Jakmile se nám podaří vyřídit všechny potřebné formality, tak příslušný certifikát zveřejníme na Hermionině osobní stránce.

CH Hermiona Granger Ivančice

- výborná 1, CAC, CACIB, BOB

a

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB, BOS

s rozhodčím Dr. Tamasem Jakkelem

Ráno v Szombathely před ještě zavřenou Arenou Savaria

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB, BOS

CH Hermiona Granger Ivančice

- výborná 1, CAC, CACIB, BOB

ziskem tohoto čekatelství CACIB splnila podmínky

pro udělení titulu C.I.B. International Champion of Beauté

Jeff a Hermiona

Moc děkujeme Láďovi za všechno, on ví zcela přesně za co.

2014-07-08

...........................................................................................................................

Nejdůležitější a nejkrásnější zprávou a událostí uplynulého zcela pracovního týdne je to, že naše Iris Rainbow Ivančice splnila veškeré podmínky pro chovnost a je oficiálně uznanou chovnou fenou zapsanou pod registračním číslem 517/2014 a aby to nebyla radost pouze malá, tak i náš odchovanec Jeremy Jeff Ivančice splnil tytéž podmínky a stal se z něj oficiálně chovný pes.

Iris Rainbow Ivančice

chovná fena registrovaná pod číslem 517/2014.

Jeremy Jeff Ivančice

chovný pes registrovaný pod číslem 252/2014.

Jeffovi a především jeho páníčkovi Láďovi posíláme k dosažení chovnosti velkou a upřímnou gratulaci, Láďovi moc děkujeme za to všechno co s Jeffem podniká a určitě mohou oba dva počítat s naší podporou i nadále.

Po delší době nás přijel navštívit náš CH Harry Potter Ivančice se svojí majitelkou Petrou a svým welššpringřím parťákem Freddiem. Tentokráte však nepřijeli pouze sami, spolu s Harrym a Freddiem přivezla Petra také její nejnovější welššpringří přírůstek hezky se rozrůstající smečky, kterým je krásný devítitýdenní "Misty", syn Harryho a  Never On a Sunday Eastfarm´s "Nely".  "Misty" se narodil v chovatelské stanici "z Šerky" a oficiálně se proto jmenuje Mistanapeo z Šerky. Budeme mu držet všechny pěsti a tlapky aby svojí paničce přinášel jen samou radost a krásné zážitky jako to po celý svůj dosavadní život dělá jeho otec Harry.

Mistanapeo z Šerky "Misty" odpočívá u naší sedačky.

Zdeněk drží na klíně Harryho syna Mistanapea z Šerky "Mistyho".

2014-06-30

...........................................................................................................................

BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY, HONITBA KOSOVÁ (TR), 28. 6. 2014

Sobota se stala velkým dnem pro naši Hermionu Granger Ivančice, protože jsme ji přihlásili na barvářské zkoušky (BZ), které pořádal OMS Třebíč v honitbě Kosová rozkládající se v nádherných lesích za Moravskými Budějovicemi.
Hermiona byla moc šťastná, že je konečně se svými páníčky na nějaké akci, která je pouze pro ni, protože všechny ostatní členky naší welššpringří smečky jsme nechali doma. Hermiona pod Zdeňkovým vedením zvládla BZ na výbornou, předvedla naprosto dokonalou šoulačku nad kterou vyjádřili obdiv i velmi zkušení vůdci a rozhodčí a celkově dosáhla 90 bodů a I. cenu.
Za odměnu jsme Hermioně věnovali porci výborného masa pečeného na žulové desce, což byla místní lahůdka. Samozřejmě, že vůbec nepohrdla nabízenou odměnou.

 CH Hermiona Granger Ivančice

Barvářské zkoušky, Honitba Kosová - I. cena, 90 bodů

Tabulku s kompletními výsledky barvářských zkoušek jsme Hermioně umístili na její osobní stránku.

Hermiona se Zdeňkem na ranním nástupu

Hermiona se Zdeňkem na ranním nástupu

Skupinu ve které byli Hermiona se Zdeňkem posuzovala dvojice

zkušených rozhodčích Jan Škoda (vlevo) a Jiří Šula.

Petra si nikdy neodpustí vyfotit cokoliv co kvete.

Hermiona se Zdeňkem u nástřelu barvy číslo 2, kterou

si vylosovali a úspěšně také pokořili.

Hermiona se Zdeňkem při čekání na poslední disciplínu, kterou bylo odložení.

Zdeněk přebírá od vrchního rozhodčího Mgr. Blechy doklady

při závěrečném vyhlášení výsledků BZ na Kosové.

V neděli se Zdeněk vydal tentokrát již zcela sám na Kosovou znovu, aby zde posuzoval na lesních zkouškách (LZ) malých plemen. Během celého dne pak hodnotil společně s kolegyní Ivanou Součkovou z Jihlavy výkony psů a fen v šestičlenné skupině složené ze zástupců plemen jezevčík, německý křepelák a welššpringršpaněl. Počasí bylo ten den velmi zrádné a protože zkoušky probíhají za jakýchkoliv povětrnostních podmínek, tak během odpoledního dvouapůl hodinového lijáku všichni účastníci promokli až na kůži a rozhodčí byli samozřejmě mokří ze všech nejvíce, takže připomínali spíše vodníky.

NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ KLATOVY 28. 6. 2014 (CZ)

Barvářské zkoušky na Kosové nebyla v minulém týdnu jediná akce ve které jsme měli svoje „želízko v ohni“, protože ve stejný den jako tyto zkoušky se konala také NV psů v Klatovech na kterou se vydala naše úspěšná odchovankyně Jane Elanor Ivančice „Jany“ se svými páníčky Pavlem a Lenkou.
Na zprávu o výsledku výstavy od Pavla jsme čekali velmi netrpělivě a myšlenkami jsme během dne velmi často zabíhali do západních Čech, přesto, že jsme sami v té době byli s Hermionou na BZ a chodili od jedné disciplíny ke druhé. „Jany“ si pod Pavlovým vedením vyběhala v klatovském výstavním kruhu ocenění výborná 1, CAC. Ziskem tohoto čekatelství CAC splnila „Jany“ podmínky pro udělení titulu Junior champion ČR.

Jane Elanor Ivančice "Jany"

- výborná 1, CAC

ziskem tohoto čekatelství CAC „Jany“ splnila podmínky pro udělení

titulu Junior Champion ČR

„Jany“ a Pavlovi patří naše upřímná gratulace k výsledku klatovské výstavy a k zisku titulu JCH ČR. Děkujeme Vám za vzornou reprezentaci naší chovatelské stanice a budeme Vám držet pěsti i nadále.

2014-06-22

...........................................................................................................................

V uplynulém týdnu jsme dali naší welššpringří smečce volno, protože jsme se věnovali především plnění pracovních povinností. V sobotu měl Zdeněk dlouhou osmnáctihodinovou službu v odchovně bažantů na myslivně, kam s sebou vzal Hermionu, Iris i "Arwen". Všechny byly obrovským množstvím bažantů úplně fascinované a když už se nemohly na bažanty dostat kvůli oplocení tak na ně aspoň hodně hlasitě štěkaly.

Bažanti v garáži na myslivně rostou jako z vody.

Vzadu za plotem jsou Hermiona a Iris, které usilovně

přemýšlí jak se dostat těm ptáčkům na kobylku.

Zvědavý bažant

Již více než týden má naše králíkárna nového obyvatele, stala se jím mladá samička divokého králíka, která od nás dostala jméno Rozárka. Přicestovala k nám společně s Jeffem a dostali jsme ji jako dárek od jeho páníčka. Moc děkujeme.

Malá Rozárka

ZKOUŠKY VLOH, MALÁ SKÁLA (JN), 21. 6. 2014

Uběhl již více než měsíc co byli naše Iris Rainbow Ivančice a náš odchovanec Jeremy Jeff Ivančice na svých prvních zkouškách v životě a tuto sobotu se Jeff se svým páníčkem Láďou vypravili na další zkoušky. Tentokrát jim přálo štěstí mnohem více než poprvé, Jeff mohl mnohem lépe ukázat vlohy, které zdědil a proto získal na ZV v Malé Skále na okrese Jablonec nad Nisou 176 bodů a I. cenu.

Jeremy Jeff Ivančice

Zkoušky vloh, Malá Skála - I. cena, 176 bodů

Jeffovi s Láďou jsme celou sobotu drželi všechny pěsti a tlapky. Jsme na Láďu s Jeffem moc a moc pyšní, gratulujeme jim k jejich společnému skvělému výkonu a děkujeme jim za vzornou reprezentaci.

2014-06-16

...........................................................................................................................

XVIII. MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ CACIB, 15. 6. 2014 KRAKÓW (PL)

Na neděli 15. června jsme měli v našem kalendáři již dlouho napsané heslo "Krakow", což bylo Petřino kódové označení pro výpravu na MVP v Krakově, kterou jsme naplánovali v průběhu letošního jara. Dlužno dodat, že Zdeněk měl v jiném (svém) kalendáři na naprosto stejný den napsané heslo "KPZ Neslovice" což bylo jeho kódové označení pro slíbené posuzování na zkouškách retrieverů. Došlo tak k tomu, že v neděli se opravdu Zdeněk vydal za kopec do Neslovic posuzovat disciplíny "slídění s dohledávkou" a "marking" na Klubových podzimních zkouškách retrieverů, jejichž pořadatelem byl Retriever klub CZ a výprava na výstavu do Krakowa musela odjet v poněkud redukovaném složení.

Psí část vančické výpravy do Krakowa tvořila naše Hermiona Granger Ivančice a náš odchovanec Jeremy Jeff Ivančice, lidskou část pak tvořila Petra s Jitkou a Jeffův páníček Láďa. Všichni vstávali ve dvě hodiny v noci aby mohli ve tři hodiny odjet směrem na sever do 360 vzdáleného Krakova, zatímco Zdeněk si mohl spokojeně užívat ještě několik hodin sladkého spánku.

Velmi brzké vstávání zcela určitě stálo za výsledky, které Jeff a Hermiona z výstavy v polském Krakově přivezli. Jeff si s Petrou ve třídě otevřené vyběhal ocenění výborný 1 a CWC, následně k tomu ještě přidal tituly CACIB a BOS.

Za chvíli poté si Hermiona ve třídě šampionů vyběhala ocenění výborná 1, CWC, ke kterému ještě přidala titul Res. CACIB.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CWC, CACIB, BOS

a

CH Hermiona Granger Ivančice

- výborná 1, CWC, Res. CACIB

Po úspěšném absolvování výstavy zbyl vančické výpravě ještě čas na to aby se před návratem domů pokochali krásou starobylého města Krakova, které bývalo polským hlavním městem. Cestou kolem hradu došli až do historického středu města. Zatímco se Petra, Jitka a Láďa kochali prohlídkou starobylé architektury města, Jeff a Hermiona byli naprosto uchváceni obrovským množstvím holubů, kteří se nacházeli na všech náměstích a náměstíčkách. Každý si tak užil svoje.

Wawelský hrad a řeka Wisla v Krakově

Jitka, Hermiona, Jeff a Láďa u jedné z městských fontán v Krakově

Jitka a Hermionou a Láďa s Jeffem u brány do Wawelského hradu

Děkujeme Láďovi a Jitce za skvělý doprovod, který Petře vytvořili a těšíme se, že si to zase někdy zopakujeme.

SPECIÁLNÍ VÝSTAVA KCHPS, 14. 6. 2014 BÁČ (SK)

Výstava v polském Krakově nebyla jediná na které se během uplynulého víkendu předvedl některý z našich odchovů, protože Speciální výstavy KCHPS ve slovenském Báči se v sobotu účastnil pod vedením své paničky Andreji Hagrid Rubeus Ivančice.

CH Hagrid Rubeus Ivančice

- výborný 2, Res. CAC

Hagridovi a Andreje posíláme srdečné blahopřání k jejich skvělému výsledku na této výstavě a děkujeme za úspěšnou reprezentaci.

 Freny a Fram oslavili 12. narozeniny.

Ve čtvrtek 12. června se dožili dvanáctých narozenin Freny a Fram. V současné době to jsou nejstarší odchovanci naší stanice a přesto, že jsou v již hodně důchodcovském věku mají oba pořád dobrou náladu a spoustu chuti do života. Freny a Fram sice žijí v jedné smečce s naší kamarádkou Jitkou a jejím synem v blízkých Neslovicích, ale my je i tak stále počítáme do naší smečky.

Fram (vlevo) se svojí sestrou Freny

Oběma našim stařečkům přejeme hodně zdraví a štěstí a Jitce děkujeme za skvělou péči, kterou jim poskytuje.

Kromě toho, že jezdíme se svými psy na psí výstavy a posuzujeme cizí psy na zkouškách také plníme povinnosti v našem domovském ivančickém mysliveckém sdružení, které letos zase odchovává bažanty v počtu více než 800 ks jednodenních kuřat. V týdnu měl Zdeněk službu v odchovně a protože měl s sebou Iris, aby jí to hejno bažantů ukázal, udělal také pár fotek.

Iris nakukuje do "kruhu" s malými bažantími kuřátky.

Iris mezi "kruhy" s bažantíky v garáži na myslivně

Zdeněk letos nezanedbává ani lov na čekané i šoulačce a v předminulém týdnu mu Diana přivedla před ústí jeho kulovnice pěkně vypaseného čuníka, kterého skolil přesnou ranou. Bohužel ale nemáme ani jedinou fotku tohoto úlovku, protože elektronika neměla ten večer zrovna šťastné období a zklamala na celé čáře.

Hezký výhled

Na jedné čekané se Zdeňkovi podařilo jen tak mobilem vyfotit zástupce

nejvzácnějšího druhu zvěře v ivančické honitbě - zajíce.

2014-06-08

...........................................................................................................................

Jahodová sezóna je v Ivančicích v plném proudu a k takto horkému víkendu jaký máme za sebou se občerstvení ve formě chlazeného jahodového koktejlu, sladkého jahodového koláče a sezení ve stínu jabloně na naší zahradě výborně hodí. Užili jsme si toho všeho dosyta, víkendu, tepla, jahod a odpočinku.

Vančická welššpringří dámská smečka u prostřeného stolu.

Zleva Gira, "Arwen", Hermiona, Iris a Ellen.

Gira s jahodou

Gira ochutnává jahodový koktejl.

Hermiona a Iris testují kvalitu našeho trávníku.

Horké počasí se velmi dobře tráví u vody, nebo ještě lépe přímo ve vodě. Celá naše smečka se touto radou řídí jakmile je nějaká voda v dosahu. A v neděli k tomu měli velmi dobrou příležitost.

KLUBOVÉ BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY CACT, DRNEK (KL), 8. 6. 2014

Celou neděli jsme byli v myšlenkách s Harrym Potterem Ivančice a jeho paničkou Petrou, kteří se toho dne účastnili klubových barvářských zkoušek v Drnku na okrese Kladno, které pořádal KCHLS. Zkoušky byly pro slídiče vypsány se zadáním čekatelství CACT.

Nedlouho po obědě jsme se konečně dozvěděli, že Harry s Petrou uspěli na těchto zkouškách na výtečnou. Jenom malé zaváhání na šoulačce je připravilo o pár bodů. Zkoušky dokončili v I. ceně s celkovým ziskem 118 bodů a čekatelstvím Res. CACT. Podrobnou tabulku si můžete prohlédnout na Harryho osobní stránce.

CH Harry Potter Ivančice

Klubové barvářské zkoušky CACT, Drnek - I. cena, 118 bodů, Res. CACT

Petře i Harrymu posíláme srdečnou gratulaci, jsme na ně moc a moc pyšní a až příště vyrazí zase na nějaké zkoušky tak mohou oba počítat s naší podporou.

2014-06-01

...........................................................................................................................

Máme za sebou konec května, nádherného měsíce, který byl v CHS Ivančice doslova nabitý kynologickými akcemi, výstavy střídaly zkoušky a tak to šlo po celý úspěšný měsíc.

Nyní máme za sebou poslední květnový týden a víkend, který už byl z poloviny červnový a my jsme jej strávili po dlouhé době doma. Mohli jsme se proto věnovat naší smečce, neminula nás také myslivecká brigáda a dostalo se i na lov srnce na čekané i na šoulačce.

Abychom nevyšli ze cviku tak jsme s Iris procvičovali hlášení na kočky a také u nás byl Harry, kterému jsme připravili jednu hezky akční pobarvenou stopu.

Iris umí moc hezky pózovat u jezírka s lekníny.

Iris také umí sedět na houpačce, houpat se ale nechce.

Iris štěká na Elsu.

Elsa je zrzavá kočka sedící v koruně švestky.

Na zahradě nám nádherně kvetou růže a tak jsme moc rádi, že

jsme doma abychom se s nimi mohli potěšit.

Na stránce ŠTĚŇATA jsem v minulých dnech upřesnili dobu na kterou plánujeme narození dalšího vrhu welššpringřích štěňátek v naší chovatelské stanici.

2014-05-25

...........................................................................................................................

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ CACIB - LITOMĚŘICE 24. 5. 2014 (CZ)

V sobotu ve velmi brzkých ranních hodinách jsme se z Ivančic vydali ve velmi tradičním složení čítajícím Zdeňka, Petru a Jitku a dvě welššpringršpanělky Iris Rainbow Ivančice a Hermiona Granger Ivančice na cestu do severních Čech, našim cílem byly Litoměřice, kde se pravidelně koná mezinárodní výstava psů.

Na litoměřickém výstavišti na nás již čekal Láďa se svým tatínkem a Jeremym Jeffem Ivančice. V kruhu číslo 17 posuzoval naše plemeno, kromě spousty jiných plemen, pan Petr Řehánek (CZ).

Jako první se ve venkovním travnatém výstavním kruhu posetém spoustou sedmikrásek předvedl Jeff pod Petřiným vedením ve třídě otevřené a společně si odnesli krásný posudek plný chvály a ocenění V1, CAC.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC

Jeff se svojí CACovou medailí z litoměřické výstavy

S malým odstupem po Jeffovi se ve fenách v mezitřídě moc hezky předvedla ve výstavním kruhu společně s Petrou naše Iris a dostala za to ocenění V1, CAC a krásný posudek.

Iris Rainbow Ivančice

- výborná 1, CAC

Iris s medailí za čekatelství CAC z litoměřické výstavy

Jeff před nástupem do výstavního kruhu

Iris (vlevo) a její mamka Hermiona okupují jedno z našich rozkládacích křesílek.

Iris při pohybu ve výstavním kruhu plném sedmikrásek

Za velmi vydařený výlet na sever Čech na litoměřickou výstavu moc děkujeme naší kamarádce Jitce, její pomoc nám přišla opět velmi vhod. Láďovi patří naše poděkování za péči se kterou se stará o Jeffa a hlavně za to, že se do Litoměřic vypravil a byl s námi celý den až do pozdní noci. Moc se nám to líbilo.

Neděli jsme využili k tomu, že jsme naší Iris pořídili novou postojovku, kterou jsme jí umístili na její osobní stránku.

Iris Rainbow Ivančice

Zhruba v polovině týdne se naše Iris dostala k jednomu výtisku zbrusu nového "Zkušebního řádu ..." a v nestřežené chvíli si jej důkladně "přečetla". Podle toho jak řád dopadl se můžeme domnívat, že její názor na tuto normu není vůbec nadšený, asi spíše naopak.

Takto dopadl "Zkušební řád ..." po té, co si jej "prostudovala" naše Iris.

Jeho další cesta vedla přímo do popelnice.

PODZIMNÍ ZKOUŠKY, MS Chrášťany (Praha-západ), 24. 5. 2014

V sobotu 24. května jsme sice byli na výstavě v Litoměřicích, ale zároveň jsme drželi všechny naše pěsti a tlapky Jane Elanor Ivančice "Jany", která se pod vedením svého páníčka Pavla vydala na podzimní zkoušky slídičů do Chrášťan. Odpoledne jsme konečně dostali zprávu, že se oběma podařilo zkoušky úspěšně dokončit. "Jany" se tak stala první z vrhu "J", která složila opravdovou pracovní zkoušku a stala se lovecky upotřebitelným psem.

Jane Elanor Ivančice "Jany"

Podzimní zkoušky, MS Chrášťany - II. cena, 157 bodů

Pavlovi a "Jany" gratulujeme k úspěšnému složení těchto PZ a i nadále jim budeme fandit na každé výstavě a zkouškách na které se společně vypraví.

2014-05-18

...........................................................................................................................

ZKOUŠKY VLOH, MS TŘEBELOVICE (TR), 17. 5. 2014

Sobotu 17. května jsme již dlouho měli v našem kalendáři vyhrazenou pro zkoušky vloh v Třebelovicích, kam byli přihlášeni dva zástupci z naší chovatelské stanice. Pod Zdeňkovým vedením se na těchto zkouškách předvedla naše Iris Rainbow Ivančice a pod vedením svého páníčka Ládi se předvedl Jeremy Jeff Ivančice. Již dlouho jsme neabsolvovali tak deštivé a mokré zkoušky a i s ohledem na aktuální počasí a nedostatek zvěře se oba "vančáci" předvedli jako psi do nepohody. Byla to jejich první zkoušková akce v životě a svoji premiéru si velmi hezky užili. K dosažení lepšího výsledku nám chyběla ta trocha štěstí, kterou je vždy na zkouškách třeba mít. Přesto jsme ale spokojeni, protože Iris i Jeff předvedli, že ve svých loveckých vlastnostech nijak nepokulhávají za svými rodiči.

Iris Rainbow Ivančice

Zkoušky vloh, MS Třebelovice - II. cena, 156 bodů

Jeremy Jeff Ivančice

Zkoušky vloh, MS Třebelovice - II. cena, 156 bodů

Všechny fotky z třebelovických zkoušek jsou Jitčiným dílem, která se úkolu fotografky ujala s nadšením jí vlastním, výsledky jsou skvělé a tak si může být jistá, že to nebylo naposledy. Moc díky.

Láďa s Jeffem a Zdeněk s Iris ráno před nástupem

Láďa s Jeffem a Zdeněk s Iris na ranním nástupu

Vody byla spousta všude kolem.

Iris přináší z rybníku dumík při disciplíně "Ochota a chuť do vody"

Jeff aportuje kachnu při disciplíně "Ochota a chuť do vody"

Zdeněk s Iris a Láďa s Jeffem odpoledne před mysliveckou klubovnou v Třebelovicích

Láďovi moc děkujeme, že se do Třebelovic na ZV vypravil, blahopřejeme jemu i Jeffovi k hezkému výsledku a už teď se těšíme až se zase sejdeme na další podobné akci.

ZKOUŠKY VLOH, MS KOZLANY (VY), 17. 5. 2014

Iris a Jeff nebyli jedinými "vančáky", kteří se v sobotu účastnili zkoušek vloh, protože ve stejný den se v Kozlanech na okrese Vyškov úspěšně předvedla Judith Jolanda Ivančice "Dita". Ukázala svůj nezkrotný temperament, měla potřebnou dávku štěstí a přes všechny obtíže, které ji potkaly si domů přivezla 160 bodů a I. cenu.

Judith Jolanda Ivančice "Dita"

Zkoušky vloh, MS Kozlany - I. cena, 160 bodů

"Ditě" a jejím páníčkům blahopřejeme k hezkému výsledku zkoušek vloh a jejímu vůdci děkujeme za úspěšné vedení a budeme jim držet všechny naše pěsti a tlapky při všech dalších zkouškách.

Iris, Jeffovi a "Ditě" jsme na osobní stránky umístili opisy soudcovských tabulek z jejich prvních zkoušek.

2014-05-12

...........................................................................................................................

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHLS 10. 5. 2014 HUMPOLEC (CZ)

a

SPECIÁLNÍ VÝSTAVA KCHLS 11. 5. 2014 HUMPOLEC (CZ)

Vše o čem jsme snili se stalo skutečností. Máme za sebou nádherný, dlouho plánovaný víkend, na sobotní Klubové výstavě KCHLS a nedělní Speciální výstavě slídičů v Humpolci.
Na sobotní klubovou výstavu se sjela velmi početná smečka welššpringršpanělů z Ivančic. Přímo z Ivančic jsme vyrazili v celkem tradičním složení, Zdeněk, Petra a Jitka spolu s Hermionou Granger Ivančice, její dcerou Iris Rainbow Ivančice, Hermioninou mladší sestrou Judith Jolandou Ivančice "Ditou" a dvěma Jitčinými důchodci Framem Ivančice a Freny Ivančice. Do Humpolce přímo ke kruhu za námi postupně přijeli Petra s Harrym Potterem Ivančice, Ivo s dcerami Maruškou a Kristýnkou a Indianem Jonesem Ivančice, Láďa se svým tatínkem a Jeremym Jeffem Ivančice, Jane Elanor Ivančice "Jany" se svými páníčky Lenkou a Pavlem, zpoza kopce přišli Dana a její dcera Petra s malým Danečkem a Ivory Arwen Ivančice a nakonec ještě z největší dálky přijeli Hanuš s Luckou, s malým Mikuláškem a Hillary Storm Ivančice. Celkem se tedy v sobotu u kruhu sešlo jedenáct welššpringršpanělů se sedmnácti jejich páníčky nejmladšími byli šestiměsíční Mikulášek a devítiměsíční Daneček.

Z jedenácti vančických welššpringršpanělů se na sobotní klubové výstavě předvedlo v kruhu sedm vančaček a vančáků, což byla téměř třetina ze všech přihlášených. V neděli už nebylo naše zastoupení ve výstavním kruhu tak početné, protože na speciální výstavu bylo přihlášeno pět welššpringřích vančaček a vančáků.

V sobotu na KV KCHLS posuzoval naše milované plemeno v kruhu pan Dusko Piljevic ze Srbska a v neděli na SVS KCHLS paní V.M.Soleckij Spunar z Polska.

Jako první vančák nastoupil v sobotu na klubové výstavě do výstavního kruhu ve třídě mladých na svou úplně první výstavu náš mladý a velmi temperamentní Indy. Za jeho super předvedení a krásné ocenění a posudek děkujeme moc a moc majitelce Harryho Pottera Ivančice, Petře, která se Indyho ujala velmi zkušeně. Pod jejím pevným ale citlivým vedením si Indy vyběhal a vystál krásný posudek a super ocenění V4. Pan rozhodčí ocenil nezkrotný temperament, který Indy předvedl a my děkujeme Petře za to, že jej zvládla na jedničku. Indy byl přihlášen i na nedělní SVS KCHLS a Petra byla opět připravena jej předvést ve výstavním kruhu, ale pro indispozici v Indyho rodině k tomu nedošlo.

Indiana Jones Ivančice

sobota, 10. 5. 2014, Klubová výstava KCHLS

- výborný 4

Hned vzápětí nastoupil do mezitřídy Jeff pod Petřiným vedením a společně si v sobotu i v neděli vyběhali krásný posudek a ocenění V1 ze sobotní klubovky a V1, CAC z nedělní speciálky.

Jeremy Jeff Ivančice

sobota, 10. 5. 2014, Klubová výstava KCHLS

- výborný 1

neděle, 11. 5. 2014, Speciální výstava KCHLS

výborný 1, CAC

Jako třetí vančák se ve výstavním kruhu předvedl v sobotu ve třídě šampionů a následně i v neděli ve stejné třídě Harry Potter Ivančice se svou paničkou Petrou, která si v sobotu ani nestačila oddechnout po úžasném výkonu s Indym ve třídě mladých. Po oba výstavní dny si Harry ve velmi silné konkurenci vyběhal krásné ocenění a posudek plný superlativů.

Harry Potter Ivančice

sobota, 10. 5. 2014, Klubová výstava KCHLS

- výborný 3

neděle, 11. 5. 2014, Speciální výstava KCHLS

- výborný 2, Res. CAC

První vančačkou předvedenou v sobotu ve výstavním kruhu na své úplně první výstavě v životě se stala ve třídě veteránů Freny Ivančice pod vedením své majitelky Jitky, která měla ve výstavním kruhu také svoji premiéru. Freny předvedla, že i ve svém věku dvanácti let umí stále hezky běhat a je na ni krásný pohled i v postoji. Freny si ze své první výstavy odnesla ocenění V1 a BOV – nejlepší veterán. V neděli se již Freny ve výstavním kruhu neukázala, protože jsme předpokládali, že pro takovou "stařenku" bude jednodenní výstavní dobrodružství natolik náročné, že jsme jí neděli vyhradili pro odpočinek. Freny a Jitce blahopřejeme k jejich prvnímu společnému výstavnímu úspěchu a Jitce děkujeme, že našla odvahu vstoupit jako handler do výstavního kruhu.

Freny Ivančice

sobota, 10. 5. 2014, Klubová výstava KCHLS

- výborná 1, BOV

Nejsilnější zastoupení měla naše chovatelská stanice na sobotní klubovce v nejpočetnější třídě mladých fen kam naráz nastoupily tři vančačky Iris s Petrou, "Jany" s Pavlem a "Dita" se Zdeňkem. V sobotu to dopadlo to tak, že vančačky obsadily první tři místa. První místo získala "Jany" s Pavlem spolu s nádherným posudkem a oceněním V1, CAJC, Klubový vítěz mladých ke kterému po chvíli ještě přidali titul BOJ – Nejlepší mladý. Jako druhá nejlepší mladá fenka byla pak panem rozhodčím vybrána "Dita" a získala tak ocenění V2 a velmi hezký posudek. Iris s Petrou obsadily třetí místo a získaly ocenění V3. O nedělní speciálce nastoupily do třídy mladých už pouze "Jany" s Pavlem a "Dita" se Zdeňkem aby se podělily o první dvě místa. "Jany" třídu opět vyhrála a získala ocenění V1, CAJC a titul Vítěz Speciální výstavy mladých "Dita" skončila druhá s oceněním V2. Krásnější zakončení jsme si snad ani nemohli přát.

Jane Elanor Ivančice "Jany"

sobota, 10. 5. 2014, Klubová výstava KCHLS

- výborný 1, CAJC, Klubový vítěz mladých, BOJ

neděle, 11. 5. 2014, Speciální výstava KCHLS

- výborný 1, CAJC, Vítěz Speciální výstavy mladých

Judith Jolanda Ivančice "Dita"

sobota, 10. 5. 2014, Klubová výstava KCHLS

- výborná 2

neděle, 11. 5. 2014, Speciální výstava KCHLS

- výborná 2

Iris Rainbow Ivančice

sobota, 10. 5. 2014, Klubová výstava KCHLS

- výborná 3

V odpoledních soutěžích se pak ještě dvakrát předvedla naše Hermiona. Do dvou věkových kategorií soutěže "Dítě a pes" byly přihlášeny Maruška a Kristýnka, malé paničky Indyho. Nejprve se v závěrečném velkém soutěžním kruhu předvedla s Hermionou Kristýnka v kategorii do deseti let a hned po té si od ní Hermionu převzala starší Maruška, která se s ní předvedla v kategorii od deseti do patnácti let. Obě holky, Kristýnka i Maruška si s Hermionou výborně rozuměly, pěkně se předvedly a na Hermioně bylo vidět, že je ráda, že něco dělá:-)))

Kristýnka s Hermionou v odpolední soutěži "Dítě a pes"

Maruška s Hermionou v odpolední soutěži "Dítě a pes"

a ještě pár obrázků z klubové výstavy

Lenka s "Jany"

Petra s Harrym

Ivo s Indym

Jitka s Framem a Freny

Láďa se svým tátou a s "Ditou", Iris, Hermionou a Jeffem

Daneček s maminkou Petrou a Mikuláš s tatínkem Hanušem

Petra s Ivory

Mezi tím vším vystavováním a soutěžením jsme měli možnost vidět naráz hodně vančických welššpringršpanělů naráz spolu s jejich majiteli se kterými jsme si mohli zase hezky popovídat, podělit se o zážitky s našimi chlupatými psími společníky a společně se od srdce zasmát. Bylo to krásné setkání s lidmi se kterými si máme co říct.

Všem Vám moc a moc děkujeme za to, že jste do Humpolce přijeli. Děkujeme za úspěšnou reprezentaci naší chovatelské stanice a hlavně za to, že jste tam byli s námi a všichni tak máme na co vzpomínat. Moc se těšíme na další brzká setkání.

2014-05-04

...........................................................................................................................

V nedávné době jsme dostali sérii skvělých fotografií od paničky Hillary Storm Ivančice. Je na nich zachycen listopadový přírůstek lidské části Hillařiny smečky, který vzala opravdu za svůj, jak je ze všech fotografií zcela jasné.

Hillary a nejmladší člen její smečky

Kámoši na první pohled

Ukaž zoubky!

Výchova nové generace kynologů musí začít v nejútlejším věku a tady to vypadá, že to Hillary vzala za ten správný konec. Moc se těšíme na to až se s Hillary, její paničkou Luckou, manželem Hanušem a jejich malým synem uvidíme osobně.

2014-04-27

...........................................................................................................................

Hermiona a Ellen oslavily svoje 4. narozeniny.

V pondělí 21. dubna oslavily naše milované fenky, sestry Hermiona Granger Ivančice a Hella Ellen Ivančice své krásné 4. narozeniny. S Hermionou a Ellen oslavilo 4. narozeniny také všech sedm jejich sourozenců z vrhu "H". Všem přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí a zdraví a také spoustu dobrého jídla a lásky od jejich páníčků.

Hermiona a Ellen se svým narozeninovým dortem

Hermiona a Ellen nakusují svůj narozeninový dort.

Dort nespořádaly samy, ale rozdělily se o něj se všemi

ostatními kámoškami v naší smečce

Zbytek týdne po Velikonocích byl veskrze pracovní a ani o víkendu jsme nezaháleli. Máme povinnosti vůči našemu mysliveckému sdružení, takže nás neminula myslivecká brigáda a následně úklid našich krmných zařízení, zásypu a jeslí. Naše zahrada už také potřebovala abychom na ní přiložili ruku k dílu a po tom všem jsme si šli odpočinout na večerní čekanou. Všech těchto aktivit se naše smečka účastnila a proto se žádná její členka nenudila.

Gira při příchodu k jeslím na Kominářce .

Úklid jeslí po zimní sezóně sledovala naše smečka ze stínu pod blízkým keřem.

Výroba třísek patří mezi oblíbenou kratochvíli naší Iris, dělá třísky prakticky z čehokoliv.

Na zahradě nám vykvetly různé květiny, třeba sasanky

a srdíčko.

Takové množství květů nás inspirovalo k tomu abychom pro "Arwen" vyrobili

věneček, se kterým jí to moc slušelo.

2014-04-21

...........................................................................................................................

Ivančická welššpringří dámská smečka o letošních Velikonocích

Vlevo dole Hermiona a Ellen, nad nimi vlevo Iris, uprostřed "Arwen"

a zcela vpravo zahradnice Gira

Máme za sebou dlouho plánovaný a pečlivě připravovaný prodloužený velikonoční víkend. Na velikonoční neděli jsme k nám do Ivančic pozvali Harryho Pottera Ivančice s jeho paničkou Petrou, Indiana Jonese Ivančice s celou jeho milou rodinou, Jeremyho Jeffa Ivančice s jeho páníčkem Láďou a také Frama Ivančice a Freny Ivančice s Jitkou. Dali jsme tak dohromady sešlost devíti lidí a desíti welššpringršpanělů.

Pro takové množství lidí a hlavně psů je třeba mít vymyšlený plán do jehož plnění se mohou všichni zapojit, pobaví se při něm a také se něco nového a užitečného naučí.

Naplánovali jsme proto výstavní výcvik, především pro naši omladinu - Indyho, Jeffa a Iris a kromě nich se při něm předvedli také Harry a Hermiona, aby těm mladším ukázali jak se to má dělat, jak správně běhat a stát ve výstavním kruhu. Oba svým mladším psím příbuzným zcela určitě po svém psím způsobu vysvětlili, že se ve výstavním kruhu dají provádět všelijaké "psí kusy" ze kterých pak jde páníčkům hlava kolem -:))

Harry s Petrou

Indy s Dagmar

Jeff s Láďou

Hermiona s Jitkou

Iris se Zdeňkem

Maruška a Kristýnka, malé paničky Indyho, s Freny Ivančice

v roli zaujatých diváků při výstavním nácviku

Až jsme dostatečně procvičili výstavy tak jsme, k velké radosti všech welššpringrů, odjeli do ivančického revíru, kde jsme v mladém jarním obilí nacvičovali vše na blížící se zkoušky vloh. Iluze zkoušek byla téměř dokonalá, protože Petra byla ředitelkou zkoušek, Zdeněk rozhodčím, všichni vůdci si losovali čísla a podle nich nastupovali ke slídění. Škoda je, že nás déšť zahnal z pole do našeho domu ve kterém jsme ten nečas přečkali, abychom pak s Harrym a Hermionou ještě vyrazili do lesa kde jsme si procvičili šoulačku, odložení a práci na pobarvené stopě, které Zdeněk s Láďou založili již ráno. Harry i Hermiona uspěli v lese na výtečnou a dokázali, že od loňska vůbec nic nezapomněli.

Začátek nácviku na ZV, Ivo vedoucí Indyho se představuje rozhodčímu (Zdeňkovi)

a ředitelce zkoušek (Petra) před nástupem na disciplínu slídění.

Ivo s Indym nastupují podle Zdeňkových pokynů na slídění.

Přesun části účastníků nácviku na ZV k zaparkovaným autům

S radostí slídící Iris

Téměř všichni účastníci i rozhodčí nácviku na ZV v Ivančicích,

chybí pouze Petra, autorka fotografie.

Po skončení výcviku na výstavu, nácviku na zkoušky vloh i výcviku v lese jsme se všichni sešli u stolu v našem obýváku nad výborným občerstvením.

Celé odpoledne i večer u stolu jsme si povídali o všem možném, došlo i na špekáčky opékané na ohněm a hraní zcela stylové karetní hry při které se střílí kachny na rybníce. Všichni jsme vydrželi do pozdního večera a nejotrlejší z nás se rozešli až v prvních hodinách velikonočního pondělí.

Po té co nás déšť vyhnal z pole jsme se všichni sesedli k jednomu stolu.

Jsme moc rádi, že jsme tuhle akci uspořádali a že se všem líbila. Děkujeme jim za to, že přijeli a také za milé dárky a chutné občerstvení, které připravili. Už teď se těšíme na další setkání se všemi.

2014-04-13

...........................................................................................................................

OSTRAVSKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ 12. 4. 2014 OSTRAVA (CZ)

V sobotu jsme si udělali výlet na severní Moravu, přímo do Ostravy, kde se konala národní výstava psů. Vyjeli jsme ve stejné sestavě jako při cestě na výstavu do Nitry - čtyři lidé, Zdeněk, Petra, Jitka a Láďa a welššpringři Jeff, Hermiona a Iris. Naše plemeno posuzovala v kruhu číslo 12 paní Lenka Frnčová. Tentokrát jsme na výstavu přihlásili pouze Jeffa a Iris, Hermiona s námi jela jako morální podpora svojí dcery Iris a svého mladšího bratra Jeffa.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC

Jeff se pod Petřiným vedením představil ve výstavním kruhu jako úplně první welššpringršpaněl v mezitřídě. Předvedl se velmi pěkně a za to si odnesl ocenění výborný 1 a svoje první české čekatelství CAC.

Iris Rainbow Ivančice

- výborná 1, CAC, CAC ČMKU, NÁRODNÍ VÍTĚZ (NV)

Jako druhá nastoupila do kruhu naše šestnácti měsíční Iris a zcela poprvé se po Petřiným vedením předvedla v dospělácké mezitřídě. Kromě krásného posudku si Iris odnesla svůj první CAC a následně k tomu si ještě vyběhala titul Národní vítěz (NV). Krásnější zakončení výstavního dne jsme si nemohli přát.

Petra s Jeffem a Iris

Iris s Hermionou na dece v našem výstavním ležení

Jitce patří naše poděkování za pomoc na výstavě a moc děkujeme Láďovi, že opět vážili s Jeffem dlouhou noční cestu aby s námi absolvovali ostravskou výstavu, doufáme, že se jim v naší společnosti líbí a těšíme se na další podobně povedené akce.

2014-04-07

...........................................................................................................................

Kvetoucí jaro v Ivančicích.

Všechny členky naší dámské welššpringří smečky mají zahradničení jako svoji velmi oblíbenou kratochvíli :-)))

2014-03-30

...........................................................................................................................

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - NITRADOG 29. 3. 2014 NITRA (SK)

Máme za sebou krásný jarní víkend. Na sobotu jsme si již dlouho dopředu naplánovali zahraniční výlet. Po téměř třech letech jsme zavítali do slovenské Nitry, kde se konala dvoudenní CACIB výstava a my jsme se přihlásili na její první, sobotní den. Z Ivančic jsme vyjeli velmi časně a bylo nás plné auto. Celkem 4 lidé - Zdeněk, Petra, Jitka a Láďa a 3 welššpringršpanělé Jeff, Iris a Hermiona. Zbývající členky naší smečky jsme nechali v Ivančicích a pověřili je hlídáním našeho domova. Naše nejmilovanější plemeno posuzovala v sobotu v Nitře paní Linda Voláriková (SK).

Veleúspěšné vančické welššpringří trio s Petrou po výstavě NITRADOG

Zleva Jeremy Jeff Ivančice, Hermiona Granger Ivančice a Iris Rainbow Ivančice

Jeremy Jeff Ivančice se pod Petřiným vedením úplně poprvé předvedl v mezitřídě a slušelo mu to tam stejně, jako když běhal ve třídě mladých. Paní rozhodčí se Jeff velmi líbil a tak si z kruhu odnesl svůj první CAC a následně k tomu ještě i Res. CACIB.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC, Res. CACIB

Poté co Petra odvedla Jeffa z výstavního kruhu si jen vyměnila katalogové číslo a do výstavního kruhu nastoupila spolu s Iris Rainbow Ivančice do třídy mladých. Iris se jarní Nitra líbila a tak si společně s paničkou vyběhala svoje první čekatelství CAJC.

Iris Rainbow Ivančice

- výborná 1, CAJC

A do třetice všeho dobrého, do kruhu nastoupila Petra společně s milovanou Hermionou Granger Ivančice do třídy pracovní. Hermiona se do výstavního kruhu vrátila po téměř roce během kterého odchovala svá první štěňátka z vrhu "I". Přesto nezapomněla vůbec nic z toho jak se správně prezentovat a po roční pauze si ve zkušeném stylu vyběhala nádherná ocenění CAC, CACIB a BOS! Krásnější zakončení sobotní výstavy nám Hermiona nemohla dát.

Hermiona Granger Ivančice

- výborná 1, CAC, CACIB, BOS

Výlet to byl naprosto úžasný, cesta z Nitry zpět do Ivančic nepostrádala na dramatičnosti, ale nakonec vše dobře dopadlo a dojeli jsme až do cíle.

Zleva Jeremy Jeff Ivančice, Iris Rainbow Ivančice

a Hermiona Granger Ivančice

Jitce moc děkujeme, že nás doprovází a podporuje a Láďovi děkujeme za to, že je vždy ochoten účastnit se každé akce, kterou pro něj a Jeffa vymyslíme. Jsme moc rádi, že jsme v Láďovi našli přítele. Moc mu děkujeme za jeho nezištnou pomoc v pravou chvíli.

2014-03-23

...........................................................................................................................

Po delší době jsme dostali sadu krásných fotek od naší Hillary Storm Ivančice. Majitelka Hillary pro ni našla novou "zábavu" v podobě agility. Podle fotek a podle toho co nám Lucka napsala se tato činnost Hillary moc líbí a tak v ní budou společně pokračovat.

Děkujeme moc za krásné fotky a budeme Hillary a Lucce držet všechny naše pěsti a tlapky v dalším pokračování překonávání agility překážek.

Hillary Storm Ivančice v březnu 2014

Hillary se svojí paničkou Luckou

při výcviku agility

Hillary se svojí paničkou Luckou

při výcviku agility

Hillary přemýšlí jak nejlépe

překonat tuto překážku.

Hillary bravurně překonává překážku

při výcviku agility

Fotky se nám natolik zalíbily, že jsme je Hillarce přidali na její osobní stránku.

2014-03-17

...........................................................................................................................

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - INTERNATIONALE Rassehunde Ausstellung  15. 3. 2014 Offenburg (D)

V neděli jsme dostali nádhernou zprávu z Německa od majitelky Joy Adams Ivančice. Joy se vypravila se svojí paničkou na svoji úplně první výstavu. Tou se stala mezinárodní výstava psů v Offenburgu a Joy na ní v mezitřídě opravdu zazářila, protože si odnesla krásná ocenění výborná 1, CAC (VDH) a Res. CACIB. Joy i její paničce Inge moc a moc blahopřejeme a děkujeme za krásnou reprezentaci naší chovatelské stanice. Oběma budeme držet všechny naše pěsti a tlapky na příštích výstavách.

Joy Adams Ivančice

- výborná 1, CAC (VDH), Res. CACIB

V sobotu nás po delší době navštívil náš "magický" Harry Potter Ivančice se svojí paničkou Petrou a svým welším parťákem Freddiem. A protože přijela také naše kamarádka Jitka s Framem a Freny tak jsme mohli probrat všechno možné i nemožné a kromě toho jsme stihli upravit zimní kožíšky Harryho a Freddieho, aby byli krásní pro blížící se jaro :-)))

Jitka krmí smečku kedlubnem, dostalo se opravdu na všechny.

2014-03-10

...........................................................................................................................

Slunečné, skoro jarní počasí posledních dnů nám v plné míře umožňuje podnikat ve volných chvílích dlouhé vycházky naším revírem s celou naší dámskou smečkou, což všechny její členky velmi oceňují. Radost nám dělá především nejmladší Iris, která se v rychlosti a razanci při slídění zcela vyrovná nejen své mamce Hermioně, ale i své stále velmi temperamentní babičce "Arwen". :-))

Kompletní vančická welššpringří dámská smečka

Na pařezu trůní Gira a pod ní zleva "Arwen", Hermiona, Iris a Ellen

Již předminulý víkend nás v Ivančicích navštívil Indiana Jones Ivančice s celou svojí milou rodinou. Jejich návštěvu jsme samozřejmě využili k úpravě Indyho chlupatého zevnějšku, k pořízení jeho aktuální postojovky a ke krátké procházce revírem. Po návratu jsme se všichni sesedli k jednomu stolu nad partičkou karet a protože vše musí mít patřičný styl tak jsme hráli "Střelené kachny". Legrace si při tom užili dost naprosto všichni, včetně bandy welššpringrů ve které byli kromě naší smečky a Indyho také Jitčini "důchodci" Fram a Freny.

Indiana Jones Ivančice v březnu 2014

Iris a Indy

Hrajeme "Střelené kachny" a moc dobře se při tom bavíme

Již brzy dvanáctiletá "důchodkyně" Freny (vlevo) se svojí

desetiletou poloviční sestrou Girou

Již brzy dvanáctiletý "důchodce" Fram v pelíšku

2014-03-02

...........................................................................................................................

Nejdůležitějším dnem právě skončivšího týdne byl v naší chovatelské stanici Ivančice zcela bez pochyby pátek 28. února 2014. Na tento den jsme tři naše odchovy objednali na vyšetření dědičných očních vad a chorob k veterinárnímu lékaři - specialistovi na tuto oblast veterinární medicíny.

Naše chovná fenka Hermiona Granger Ivančice, její dcera Iris Rainbow Ivančice a Hermionin mladší bratr Jeremy Jeff Ivančice snesli vyšetření bez nejmenší úhony a jeho výsledky nám udělaly obrovskou radost. Lepší to už ani být nemohlo!

Iris, Jeff a Hermiona (zleva) po návratu z vyšetření dědičných očních vad a chorob

 

VÝSLEDKY VYŠETŘENÍ DĚDIČNÝCH OČNÍCH VAD A CHOROB

 
  Hermiona Granger Ivančice

prostá všech dědičných vad a chorob,
včetně goniodysplazie/glaukom (prim.)

 
  Iris Rainbow Ivančice

prostá všech dědičných vad a chorob,
včetně goniodysplazie/glaukom (prim.)

 
  Jeremy Jeff Ivančice

prostý všech dědičných vad a chorob,
včetně goniodysplazie/glaukom (prim.)

 

Všem vyšetřeným "vančákům" jsme výsledky jejich očního vyšetření zapsali na jejich osobní stránky, na jejich profily na serveru "Welsh Springer Spaniel Pedigree Archive" a Hermiona je bude mít uvedeno také v "Databázi chovných WSS".

Závěr tohoto týdne byl náročný také pro Hermionu. Jen co se vzpamatovala z důležitého očního vyšetření jí Zdeněk od soboty "naordinoval" pracovní výcvik tak aby oba letos dohonili vše, co v loňském roce nestihli.

Hermiona přináší kozlík.

Hermiona odevzdává kozlík.

2014-02-23

...........................................................................................................................

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - DUO CACIB BRNO 23. 2. 2014 BRNO (CZ)

Je za námi další týden a především víkend, který jsme dlouho pečlivě plánovali a těšili se na něj. Víkend to byl především výstavní a zároveň jsme u nás v Ivančicích mohli přivítat velmi očekávané návštěvy.

V sobotu se k nám sjeli Jeremy Jeff Ivančice se svým páníčkem Láďou, naše kamarádka Jitka a po velmi dlouhé přestávce také další naše kamarádka Renáta (kennel Dragons Manor) se svojí špringršpanělkou "Viktorkou" - Mompesson Victorious. Renáta se s Viktorkou zúčastnila sobotní výstavy DUO CACIB v Brně a využila možnosti strávit u nás příjemný večer a přespat do nedělního rána, kdy jsme všichni společně odjeli na druhý výstavní den na brněnské výstaviště.

Na nedělní výstavu DUO CACIB v Brně se z Ivančic přihlásili Jeff, naše Iris Rainbow Ivančice a také Jane Elanor Ivančice "Jany". Jako doprovod jela na výstavu "Arwen", která dohlížela na své dvě děti Jeffa a "Jany" a na svou vnučku Iris.

První nastoupil  pod Petřiným vedením do výstavního kruhu ve třídě mladých Jeff a v konkurenci staršího psa si vyběhal krásný posudek spolu s oceněním výborný 1 a čekatelstvím CAJC.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAJC

Ziskem třetího čekatelství CAJC splnil Jeff podmínky pro udělení titulu ČESKÝ JUNIOR ŠAMPION. K zisku tohoto titulu stačily Jeffovi necelé čtyři měsíce, což je zajisté výkon dokazující jeho vynikající exteriérové kvality.

Do stejné třídy mladých nastoupily zároveň naše Iris pod vedením Zdeňka a "Jany" pod vedením svého páníčka Pavla. Iris obdržela na své druhé výstavě ve třídě mladých známku velmi dobrá 3, bude ještě potřebovat nějaký čas aby byla ve výstavním kruhu stejně úspěšná jako její matka a babička.

O poznání úspěšnější byla "Jany", která si ze svého prvního účinkování ve třídě mladých odnesla velmi hezký posudek s oceněním výborná 2.

Iris Rainbow Ivančice

- velmi dobrá 3

Jane Elanor Ivančice "Jany"

- výborná 2

Jeff se svým páníčkem Láďou a Jeffova mamka "Arwen" se Zdeňkem

V neděli se na brněnské DUO CACIB setkalo hned pět welššpringršpanělů z Ivančic.

Zleva Jeff, "Arwen", Iris, "Jany" a Indiana Jones Ivančic, který přijel

se svojí paničkou sbírat zkušenosti.

Sobotní odpoledne využili Zdeněk s Láďou k vycházce do ivančického revíru na kterou

s sebou vzali Jeffa, "Arwen" a Giru. Na obrázku zleva "Arwen" a Jeff.

Jeff a Gira

Mladé anglické dámě Mompesson Victorious "Viktorce" to na naší sedačce moc slušelo.

Všem děkujeme za krásně strávený víkend, doufáme, že se všem také líbil a že si jej někdy zopakujeme.

2014-02-17

...........................................................................................................................

V sobotu nás po delší době navštívila Jane Elanor Ivančice "Jany" se svým páníčkem Pavlem. Jejich odpolední návštěva byla moc milá a během ní jsme "Jany" upravili její příliš chlupatý kožíšek, což se jí bude v nejbližší době velmi hodit.

Jane Elanor Ivančice "Jany" přijela se svým páníčkem

a strávili u nás hezké sobotní odpoledne.

"Jany"

Letošní "zima-nezima" sice neklade na volně žijící zvěř takové nároky jako běžně v tomto období, ale my i tak zcela pravidelně přikrmujeme v revíru bažanty, zajíce a spárkatou zvěř. Každá taková vycházka ke krmelci je pro naši smečku velmi oblíbenou činností, které jsou ochotny se účastnit v kterékoliv době.

Gira, Hermiona, Iris a "Arwen" po naplnění korýtka pod Zdeňkovými jeslemi.

Od neděle má další náš odchov svůj vlastní web. Tentokrát jej Harrymu Potterovi Ivančice vytvořila jeho panička Petra a kromě něj určitě také nabídne informace a fotky o jeho smečkovém parťákovi "Freddiem".

Harryho webová stránka,

funguje od února 2014 a najdete na ní podrobné informace a fotky.

2014-02-10

...........................................................................................................................

Je za námi další týden. A jaký byl? Opět plný psů, povídání o psech a sebevzdělávání.

V sobotu k nám přijel na návštěvu Jeremy Jeff Ivančice s oběma svými páníčky. Samozřejmě jsme využili nabízenou příležitost a Jeffovi jsme, k jeho malé radosti, přistřihli jeho kožíšek aby vypadal k světu.

Majitelům Jeffa děkujeme za milou návštěvu i za nečekané dárky a těšíme se na další brzké setkání.

Iris (vlevo) a Jeff se přetahují o plyšovou hračku.

Iris vysvětluje Jeffovi hodně zblízka a hodně nahlas, že tohle už bylo fakt moc.

Na celou neděli jsme měli naplánovanou účast na odborném chovatelském semináři jehož tématy byla "Březost, patologie březosti a porod u feny", přednášel MVDr. Roman Vitásek, Ph.D. a "Odchov štěňat", přednášela MVDr. Martina Jirásková.

Aktivní a pravidelnou účast na podobně zaměřených odborných akcích považujeme za velmi důležitou pro veškerou naši chovatelskou práci. Především proto abychom dokázali správně řešit všechny situace, které se při ní mohou vyskytnout a také proto abychom dokázali správně poradit majitelům našich odchovů. Náš dík patří přednášejícím i organizátorům této velmi užitečné akce.

Naše smečka u zamrzlého kaliště v revíru

Naše smečka u zamrzlého kaliště v revíru, zleva Gira, Iris, Hermiona a "Arwen"

2014-02-04

...........................................................................................................................

Sobotní oslava Zdeňkových narozenin, byla skvělá!!!

Gira s "Arwen" obdivují bábovky na stole

Hermiona s Iris vítají synovce Jirku.

Ellen, Hermiona a Gira se diví co dělá Zdeňkova sestra Iva v jejich pelíšku.

Nakonec se Hermioně podařilo uhájit alespoň část svého nocoviště.

2014-01-26

...........................................................................................................................

Dnes můžeme zveřejnit tu nejúžasnější zprávu letošního roku, pro nás je tak skvělá a důležitá, že je docela možné, že ji letos žádná další událost nepřekoná.

V uplynulém čase absolvovalo pět zástupců z vrhu "I" a vrhu "J" velmi důležité vyšetření dysplazie kyčelních kloubů a všichni páníčci již také mají v ruce písemný výsledek tohoto vyšetření. Z vrhu "I" se vyšetření podrobili pes Indiana Jones Ivančice a naše fenka Iris Rainbow Ivančice. Z vrhu "J" se stejnému vyšetření podrobili tři zástupci, pes Jeremy Jeff Ivančice a fenky Jane Elanor Ivančice a Judith Jolanda Ivančice.

Íčka, Indy (nahoře) a Iris se probouzejí

z anestezie po snímkování DKK pod

starostlivým dohledem Indyho paničky

Jeff a jeho páníček byli v čekárně oba v dobré náladě.

Jeff spí před vyšetřením DKK.

Jéčka po probuzení z anestezie po vyšetření DKK.

Zleva Jane, ležící Jeff a v popředí "Dita".

 

VÝSLEDKY VYŠETŘENÍ HD/DKK

 
  Indiana Jones Ivančice "Indy" A/A (0/0)  
  Iris Rainbow Ivančice A/A (0/0)  
  Jeremy Jeff Ivančice A/A (0/0)  
  Jane Elanor Ivančice A/A (0/0)  
  Judith Jolanda Ivančice "Dita" A/A (0/0)  

Všech pět pejsků a fenek z vrhu "I" a vrhu "J", kteří absolvovali vyšetření DKK obdrželo na své kyčelní klouby to nejlepší možné hodnocení A/A (postaru se uvádělo 0/0), jinými slovy jejich klouby jsou bez známek dysplazie.

SUPER!!!

Všem páníčkům gratulujeme ke skvělému výsledku a moc jim děkujeme za to, že byli ochotni obětovat svůj čas a prostředky na to aby se svými welššpringřími kamarády uskutečnili toto důležité vyšetření.

Výsledky vyšetření DKK jsme všem pejskům a fenkám zapsali na jejich osobní stránky.

Zdeněk s welššpringry z Ivančic

2014-01-19

...........................................................................................................................

Minulý týden jsme představili na několika fotografiích Joy Adams Ivančice, která od nás loni v únoru odcestovala se svojí majitelkou směrem na západ a tento týden máme možnost ukázat Juliet Jade Ivančice "Dunu" jejíž cesta z rodného domu vedla opačným směrem, na východ.

Jak je vidět tak z "Duny" vyrostla nádherná welšpringří slečna, která svým páníčkům dělá radost a svoji rodinu miluje.

Roční Juliet Jade Ivančice "Duna" se svojí malou paničkou

"Duna" při hře

Juliet Jade Ivančice "Duna"

Juliet Jade Ivančice "Duna"

Pár obrázků jsme "Duně" přidali také na její osobní stránku.

2014-01-13

...........................................................................................................................

Před koncem loňského roku jsme obdrželi dlouhou a krásnou sérii fotografií, která dokumentuje jak rostla do krásy Joy Adams Ivančice, která od nás odletěla téměř před rokem. Výběr z těchto fotografií jsme umístili na Joyinu osobní stránku a zároveň jsou k vidění v dnešní aktualizaci.

Joy Adams Ivančice

Joy chytá pamlsek

Joy se starší kámoškou

Joy opravdu miluje vodu.

Novou fotku najdete také na "Brixiho" stránce, zdraví se na ní s kapříkem před Vánoci 2013.

2014-01-05

...........................................................................................................................

IX. HANÁCKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - 4. 1. 2014 BRNO (CZ)

Hned na první sobotu v novém roce jsme si naplánovali účast na výstavě psů konané na brněnském výstavišti. Na tuto výstavu jsme do třídy mladých přihlásili dva naše odchovance Jeffa a Iris.

Jako první se na modrém koberci ve výstavním kruhu předvedl pod vedením Petry  Jeremy Jeff Ivančice. Rozhodčímu Ing. Kordovi se Jeff velmi líbil a proto mu dal známku výborný 1 a ještě přidal čekatelství CAJC.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAJC

Druhá z ivančických welššpringrů se v kruhu předvedla nejmladší členka naší welššpringří smečky Iris Rainbow Ivančice. Pro Iris to bylo poprvé, kdy se předvedla na výstavě ve třídě mladých. Tuto svoji premiéru zvládla úspěšně a od pana rozhodčího dostala krásnou známku výborná 2.

Iris Rainbow Ivančice

- výborná 2

Celé naší partě, která kromě psích členů sestávala také ze Zdeňka, Petry, Jitky a majitele Jeffa Ládi se na výstavě líbilo. Zažili jsme opět jeden z těch hezkých "psích dnů" a s Láďou a Jeffem i dva hezké večery. Jeff a Iris dostali na výstavě velmi hezké posudky ve kterých jim není vytýkán žádný nedostatek a celodenní výstavní výlet zvládli na výbornou.

Iris, Hermiona a Jeff v našem "ležení" nedaleko výstavního kruhu.

Hermionu jsme sice nevystavovali, ale vzali jsme ji s sebou aby, jako zkušená výstavní

matadorka, doprovodila svoji dceru Iris a mladšího bratra Jeffa.

Petra s Iris a Jeffem po skončení výstavy

Iris Rainbow Ivančice

Iris

Sobotu jsme strávili na psí výstavě a v neděli dopoledne vyrazil Zdeněk do revíru, aby zakrmil a dlouhou procházkou si vyčistil hlavu a připravil se na první pracovní týden v letošním roce. Zdeňkova šoulačka kolem borové seče byla velmi úspěšná, protože se domů vrátil obtížen seletem divočáka, prvním letošním úlovkem. Lovu zdar!

Sele, které Zdeněk ulovil při nedělní dopolední šoulačce.

2014-01-01

...........................................................................................................................

Ivančická welššpringří smečka na startu roku 2014

Zleva Gira Ivančice, Heda Jifex "Arwen", Hella Ellen Ivančice,

Hermiona Granger Ivančice a Iris Rainbow Ivančice

Rok 2013 je za námi. Jaký vlastně byl?

Zcela určitě byl krásný ve společnosti naší welššpringří smečky, našich rodin a našich přátel, byla v něm ale také období velmi těžká a dá se říci, že v určitých momentech byl loňský rok přelomový.

Na jeho začátku jsme dokázali odchovat naráz dva krásné vrhy štěňátek. Vrh "I" ze spojení naší Hermiony a "Sindyho" a vrh "J", opakované spojení naší "Arwen" a Noora.

Z vrhu "I" jsme si doma nechali Iris, která je nejmladší členkou naší smečky a zároveň nadějí pro naši chovatelskou stanici. Pro všechna ostatní štěňátka z obou vrhů jsme našli úžasné majitele, kteří naše welššpringry milují a to je pro nás nejpodstatnější.

Kromě toho jsme v minulém roce dokázali s našimi psy dokončit pár šampionátů a složit další lovecké zkoušky. Zdeněk dosáhl nejvyšší aprobace na rozhodčího z výkonu loveckých psů, když úspěšně složil zkoušku na všestranného rozhodčího.

Ne vše se ale zdařilo podle našich představ a byly loni i okamžiky na které bude lepší zapomenout. To vše ale k životu patří. Zcela určitě jsme se z každé takové situace hodně poučili. Při pohledu zpět můžeme konstatovat, že drtivou většinu našich zklamání nám nezpůsobili psi, ale lidé.

Iris Rainbow Ivančice se svojí mamkou Hermionou Granger Ivančice

s rodným městem Ivančice na pozadí

Hermiona s Iris před splavem na řece Jihlavě v Ivančicích

Hermiona se svojí mamkou "Arwen" u Zdeňkových jeslí na Kominářce

Našim přátelům a kamarádům děkujeme za to, že nám v uplynulém roce drželi pěsti a budeme moc rádi, když nám zachovají svoji přízeň i letos.

Oběma našim rodinám děkujeme za veškerou podporu, kterou jsme od nich v roce 2013 dostali, moc si jí vážíme a ceníme.

Největší poděkování patří naší nejlepší přítelkyni Jitce, její nezištná pomoc přijde vždy v době, kdy ji potřebujeme nejvíce. Jitko, díky moc!

...........................................................................................................................

Archiv novinek a aktualizací:

rok 2009

rok 2010

rok 2011

rok 2012

rok 2013